Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Gradonačelnik Laban: Ispunjavamo obećanje dano građanima u seoskim sredinama

25.05.2020.

- Pomoć seoskim sredinama i poljoprivredi koju kao lokalna samouprava nastojimo realizirati u mjeri kojom se obuhvaća što više, rezultat je obećanja koje smo dali - da ćemo proračunskim sredstvima  izgraditi atarske putove, pri čemu će prioritetu imati putovi uz nastanjene salaše i glavni tranzitni putovi za prolazak poljoprivredne mehanizacije - rekao je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban koji je danas, u društvu Predraga Radivojevića, direktora Javnog poduzeća za upravljanje putovima, urbanističko planiranje i stanovanje, i Milutina Perunovića, tehničkog direktora tvrtke Ekstra-auto transport iz Vrbasa kao izvođača, obišao radove na uređenju prve dionice atarskih putova na području Mjesne zajednice „Mala Bosna“.

13447_1.jpg

Gradonačelnik je, u tom povodu, izjavio da je atarski put na području MZ „Mala Bosna“ duljine 3.660 metara i širine tri metra, a da se radovi, započeti  23. svibnja, čija je vrijednost 7,5 milijuna dinara, izvode metodom nasipanja drobljenog kamena. Radovi se financiraju sredstvima iz gradskog proračuna.

- Ove dionice ceste povezuju veliki broj poljoprivrednih gospodarstava. Lokalna samouprava je imala sluha za apele poljoprivrednika i stanovnika iz MZ ''Mala Bosna", "Mišićevo" i "Tavankut", i ovaj primjer najbolje pokazuje brigu lokalne samouprave o svim građanima – naglasio je Bogdan Laban i podsjetio da je u proteklom razdoblju izgrađeno više desetaka kilometara atarskih putova, ali i ulična rasvjeta u ruralnim sredinama gdje su pokriveni i atarski putovi na kojima se nalaze farme i salaši.

Ističući značaj koji ova investicija ima za stanovnike ruralnog dijela grada, Zlatko Gabrić, mještanin zaseoka Hrvatski Majur, zahvalio je gradonačelniku Labanu i lokalnoj samoupravi jer je ovo, kako ističe, prvi put nakon 40 godina, da je realizirano povezivanje Hrvatskog Majura s Malom Bosnom.

- Put je značajan kako za poljoprivredu, tako i za brojne salaše na kojima žive višečlane obitelji s djecom - napominje Gabrić.

13447_2.jpg