Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Održana 28. sjednica Skupštine grada

28.05.2020.

Na 28. sjednici Skupštine grada, održanoj u Velikoj vijećnici Gradske kuće, doneseni su Odluka o konsolidiranom završnom računu grada Subotice za 2019. godinu i Zaključak o prihvaćanju Godišnjeg izvještaja o radu Službe za proračunsku inspekciju grada Subotice za 2019. godinu, a usvojeno je i Rješenje o davanju suglasnosti na konačni nacrt Ugovora o javno-privatnom partnerstvu za obavljanje usluga racionalizacije, održavanja i zamjene dijela sustava javnog osvjetljenja primjenom mjera uštede energije s LED tehnologijom na području prigradskih naselja. Među 33 točke dnevnog reda, koliko ih je ukupno usvojeno, donesene su i odluke o postavljanju spomenika kralju Petru Prvom Karađorđeviću, Károlyu Bíróu i biskupu Ivanu Antunoviću, kao i Odluka o dodjeli priznanja „Dr. Ferenc Bodrogvári“.

13449_1.jpg

Spomenik kralju Petru Prvom Karađorđeviću, kralju Srbije od 1903. do 1918. i prvom vladaru Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, simbolu uređene, demokratske države utemeljene u ustavu i vladavini prava, bit će postavljen kao figura u bronci na postamentu od granita, sukladno projektu na koji je Međuopćinski zavod za zaštitu spomenika kulture Subotica dao suglasnost, u Parku Ferenca Reichla 12, ispred Sokolskog doma.

Spomenik Károlyu Bíróu, iznimnom političaru i gradonačelniku grada Subotice u razdoblju od 1902. do 1918. godine, bit će postavljen poput cijele figure u bronci, u sukladno projektu na koji je Međuopćinski zavod za zaštitu spomenika kulture Subotica dao suglasnost, u neposrednoj blizini makete Gradske kuće, u razini nogostupa, bez postamenta, na Trgu republike (kod taktilne ploče).

Spomenik biskupu Ivanu Antunoviću, velikom narodnom prosvjetitelju, kalačkom kanoniku i naslovnom biskupu bosanskom, publicistu i proznom piscu, bit će postavljen kao figura koja sjedi od bronce, na postolju od armiranog betona obloženom granitnim pločama, sukladno projektu na koji je Međuopćinski zavod za zaštitu spomenika kulture Subotica dao suglasnost, na Trgu Svete Terezije 3 (pored katedrale-bazilike Svete Terezije Avilske).

Na današnjoj sjednici vijećnici su donijeli i odluku da se za istaknuto djelo i zapažena ostvarenja u 2019. godini priznanje „Dr. Ferenc Bodrogvári“ dodijeli Rozsa Zsombóru, inovatoru intelektualnih vještina. Diploma i plaketa priznanja „Dr. Ferenc Bodrogvári“ dodjeljuje se 22. lipnja, na dan rođenja dr. Ferenca Bodrogvárija.

Donesena je i Odluka o dopuni Odluke o općinskim cestama, ulicama i nekategoriranim putovima, kao i Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o održavanju javnih zelenih površina.

Usvojena su i rješenja o davanju suglasnosti na: Izvještaj o procjeni fer (tržišne) vrijednosti imovine, obveza i kapitala JKP „Dimnjačar“, Izvještaj o procjeni vrijednosti imovine i kapitala JP „Palić Ludaš“, Izvještaj o procjeni imovine, obveza i kapitala Javnog poduzeća za upravljanje cestama, urbanističko planiranje i stanovanje, Izvještaj o procijenjenoj vrijednosti ukupnog kapitala JKP „Stadion“ i Izvještaj o procijenjenoj vrijednosti ukupne imovine i kapitala JKP „Pogrebno“.

Donesene su, također, i odluke o izmjeni odluka o osnivanju: JKP „Dimnjačar“, JP „Palić-Ludaš“, Javnog poduzeća za upravljanje cestama, urbanističko planiranje i stanovanje, JKP „Stadion“ i JKP „Pogrebno“, a usvojena su i rješenja o davanju suglasnosti na Godišnji program rada Turističke zajednice grada Subotice za 2020. godinu i prvu izmjenu Programa poslovanja JKP „Dimnjačar“, JKP „Subotičke tržnice“ i JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Usvojeno je i Rješenje o donošenju Programa mjera potpore za provođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvitka grada Subotice za 2020. godinu, kao i Rješenje o postavljenju Gradskog pravobranitelja i Rješenje o postavljenju zamjenika lokalnog pučkog pravobranitelja.

Za Gradskog pravobranitelja, na razdoblje od pet godina, postaljena je Ljiljana Vuković Simić, a za zamjenika lokalnog pučkog pravobranitelja, na mandatno razdoblje od šest godina, Valerija Nagel Lami i Maja Toskić.


Materijal s 28. sjednice Skupštine grada Subotice  -  http://www.subotica.rs/index/page/id/241/lg/hr.