Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Laban: Nastavljamo s gradnjom atarskih putova

29.05.2020.

Gradonačelnik Bogdan Laban nastavlja s obilaskom seoskih mjesnih zajednica koje su iz gradskog proračuna dobile sredstva za realizaciju najznačajnijih projekata cestovne infrastrukture. Nakon obilaska radova na uređenju prvoga dijela atarskih putova u Maloj Bosni, gradonačelnik Laban sa suradnicima obišao je i mjesne zajednice Tavankut i Mirgeš.

13457_1.jpg

Pored uređenja atarskih putova u ovim mjesnim zajednicama, započeti su i radovi na njihovom drugom dijelu koji povezuje mjesne zajednice Mišićevo i Tavankut (Gornji Tavankut). Za uređenje obaju ovih dijelova atarskih putova, u ukupnoj duljini od 7.360 metara, iz gradskog protačuna osigurana su sredstva u ukupnom iznosu od 30,5 milijuna dinara.

- Druga dionica, na kojoj su također otpočeti radovi, je cesta koja povezuje mjesne zajednice Mišićevo i Tavankut (Gornji Tavankut). Dionica je duljine 3.700 metara, širine četiri metra, a radovi, koji se izvode metodom cementne stabilizacije, vrijedni su 23 milijuna dinara. Ove dionice ceste povezuju veliki broj poljoprivrednih gospodarstava. Lokalna samouprava je imala sluha za apele poljoprivrednika i stanovnika iz MZ ’Mala Bosna’, ’Mišićevo’ i ’Tavankut’, i ovaj primjer najbolje pokazuje brigu o svim građanima – naglasio je Bogdan Laban.

On je također rekao da je u proteklom razdoblju izgrađeno više desetaka kilometara atarskih putova, a osobito se vodilo računa o obnavljanju ulične rasvjete u ruralnim sredinama, kako bi se obuhvatili atarski putovi na kojima se nalaze farme i salaši.

- U prethodnom razdoblju nekoliko puta su ovdje otpočinjali radovi ali nikada nisu privedeni kraju- navode mještani. - Osim što povezuje dvije mjesne zajednice, ova cesta je možda najvažnija zbog činjenice da je to najkraća dionica prema Đurđinu i Žedniku, a i prema auto-cesti. Pored toga, ovu dionicu koristi i veliki broj stanovnika Bajmaka koji na ovom dijelu imaju svoje voćnjake i vinograde.

Svi radovi se financiraju iz gradskog proračuna.

- Čikerijska ulica je značajna ne samo za Mirgeš već i za naselje Čikerija. koje se nalazi u produžetku same ulice ali i za takozvani 'Rakić kraj'. Ulica je bila u prilično lošem stanju, najveći problemi nastajali su poslije padalina kada je bila teško prohodna zbog blata - navode mještani Mirgeša, i napominju da je nasipanje ove ulice važno za sve mještane naselja Čikerija ali i za sve poljoprivrednike koji imaju poljoprivredne zasade i voćnjake na Čikeriji i u „Rakić kraju“ koji ih spaja s Tavankutom.

Život ljudi na salašima i udaljenim gospodarstvima, rekao je Laban, ovisi umnogome od izdvajanja lokalnih samouprava i njihove spremnosti da pomažu poljodjelce.