Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Za nepune četiri godine u Suboticu se slilo 15 milijardi dinara

02.06.2020.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban sastao se danas s potpredsjednikom Pokrajinske vlade Đorđem Milićevićem i Pokrajinskim tajnikom za sport i omladinu Vladimirom Batezom. Nakon susreta u Gradskoj kući i potpisivanja ugovora o rekonstrukciji dvorišta u Osnovnoj i srednjoj školi „Žarko Zrenjanin“, koji će se realizirati zahvaljujući sredstvima u iznosu od pet milijuna dinara koje su skupa osigurali Pokrajinska vlada i grad Subotica, Milićević, Batez i Laban obišli su otvoreni  rukometni teren u Osnovnoj školi „Sveti Sava“, čiju izgradnju su zajednički financirali Pokrajinsko tajništvo za sport i omladinu i grad Subotica. Ukupna vrijednost projekta je oko tri milijuna dinara. Događaju su prisustvovali član Gradskog vijeća zadužen za područje sporta i omladine, Nemanja Simović, i tajnica Tajništva za društvene djelatnosti Jasmina Stevanović.

13461_1.jpg

Đorđe Milićević je, obraćajući se medijima nakon obilaska terena u OŠ „Sveti Sava“, izjavio da je Pokrajinska vlada od srpnja 2016. godine do danas izdvojila oko 2,53 milijarde dinara za financiranje i sufinanciranje projekata na području grada Subotice.

– Pokrajinska vlada je poduprla projekte koji su pridonijeli osiguranju kvalitetnijih uvjeta za život građana Subotice, ali i boljih uvjeta za privlačenje novih investicija i daljnji gospodarski razvitak ovog grada – rekao je, među ostalim, Milićević. On je dodao da je tijekom razgovora s gradonačelnikom Labanom informiran da su republika, pokrajina i grad Subotica od sredine 2016. godine u obrazovanje uložili oko 500 milijuna dinara.

Uz podsjećanje da aktualna gradska vlast, od druge polovine 2016. godine i početka mandata, nije zatekla nijedan projekt, gradonačelnik Laban je naglasio da se u Suboticu za nepune četiri godine slilo 15 milijardi dinara.

– Uspjeli smo poslije 30 godina završiti 'Ipsilon' krak, a da nije bilo epidemije korone do kraja godine bismo zasigurno rekonstruirali i zgradu Narodnog kazališta, još jednu u nizu davno započetih, a nedovršenih investicija. Izvjesno je da će doći do kašnjenja u realizaciji, ali i da će i taj projekt biti okončan. Uz izuzetnu pomoć Vlade Srbije i Pokrajinske vlade, kao i predsjednika Aleksandra Vučića koji je dao veliki doprinos i vlastitom inicijativom da krenemo u razvoj Palića, danas na Paliću činimo nešto što nije činjeno 50 godina. Rekonstruiran je Veliki park, Velika terasa, Ljetna pozornica i ono što je najbitnije – realizira se i projekt koji je za Suboticu jako bitan, a to je  akva-park i velnes-centar. Zajedničkim ulaganjem republike, pokrajine i grada Subotice, i taj projekt će ove godine biti završen – naveo je Laban.

Svi realizirani projekti, dodao je, rezultat su ozbiljnog zalaganja i rada.

– Očekujem da ćemo u predstojećem razdoblju realizirati i projekte koji su sada u početnoj fazi, poput rekonstrukcije Opće bolnice koja je iznimno bitna za naš grad i okruženje. Projekt je završen, a riječ je o investiciji vrijednoj oko 50 milijuna eura. Očekujem da ćemo u sljedećem mandatu rekonstruirati i Gradski stadion. To su neki kapitalni projekti, pored brojnih drugih projekata koje ćemo realizirati u područjima infrastrukture, socijalne zaštite, obrazovanja i sporta. Siguran sam da građani Subotice imaju budućnost i da sve što radimo, radimo za dobrobit naše djece – poručio je gradonačelnik Laban.

Ugovor za rekonstrukciju dvorišta u OISŠ „Žarko Zrenjanin“ u Subotici potpisali su Vladimir Batez i direktorica škole Dragana Vučković. Direktorica OISŠ „Žarko Zrenjanin“ je istaknula da će rekonstruirano školsko dvorište biti prilagođeno za djecu s motoričkim smetnjama, da će biti opremljeno specijaliziranim spravama koje će toj djeci omogućiti da do maksimuma razvijaju vlastite motoričke i psihičke potencijale i da će to biti prostor za njihovu prirodnu relaksaciju i korekciju svih problema koje imaju.

Direktor OŠ „Sveti Sava“ Novica Pavlović naveo je da je u uređenje i opremanje ove škole tijekom protekle četiri godine investirano više od 25 milijuna dinara, s time da je Pokrajinska vlada uložila oko 11 milijuna dinara, a subotička lokalna samouprava 14 milijuna dinara.

13461_2.jpg