Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Održan „Mali sajam sporta“ u Subotici

09.06.2020.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je, pred više od 400 djece iz oko četrdeset subotičkih klubova okupljenih na središnjem gradskom trgu, otvorio „Mali sajam sporta“, koji je održan u organizaciji Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije i Sportskog saveza grada Subotice, uz potporu lokalne samouprave.

13475_1.jpg

Subotica je u bogatoj sportskoj historiji imala svoje olimpijske šampione. Posljednji, pobjednik iz Ria 2016. godine, Davor Štefanek, bio je ovoga puta u trostrukoj ulozi. Kao proslavljeni sportaš, kao predsjednik Sportskog saveza Srbije, ali i kao Subotičanin. Tako je i pozdravio svoje sugrađane.

– Ovo je prava slika subotičkog sporta, ova djeca su sportska budućnost Subotice, ali i Srbije. Subotica je već mnogo puta dokazala vlastiti sportski duh na mnogim natjecanjima. Trudit ćemo se i dalje napredovati, jer uvijek težimo k boljem, a uz potporu Ministarstva i Sportski savez Srbije će pomoći da ova djeca imaju što bolje uvjete – kazao je Štefanek.

Prije nego što je obišao svih četrdesetak štandova na kojima su sportaši predstavili svoje klubove, Vanja Udovičić je govorio o važnosti sporta i njegovom utjecaju na formiranje svake osobe.

– Nastavljamo promociju srbijanskog sporta kroz aktivaciju i aktivizam sportaša u okviru ’Malog sajma sporta’. Naša želja je organizirati deset ovakvih manifestacija diljem Srbije, uz krovni Sajam sporta u Srbiji, koji je tradicionalno na programu u mjesecu studenom. Drago mi je da sam dijelom jedne velike sportske obitelji, koju čini i Sportski savez Subotice, svi sportaši koji su se okupili. Najvažniji aspekt Sajma je promovirati sportove, možda i one koji nisu dovoljno prisutni u medijima i potaknuti sve građane i predočiti im da je važno baviti se rekreacijom i sportom, da to prenesemo našoj djeci. Jer sport nas kreira i motivira, a razvojem sporta utječemo na razvoj svakog pojedinca – poručio je Udovičić.

Sportsko izaslanstvo u Subotici dočekali su član Gradskog vijeća zadužen za područje sporta i omladine, Nemanja Simović, načelnik Sjevernobačkog upravnog okruga Dragi Vučković, predstavnici Sportskog saveza Srbije, bivši i sadašnji šampioni, prvotimci, djeca, roditelji... Svi oni pomažu da Subotica i dalje s ponosom nosi epitet – Grad sportova.

Upravo je Simović naglasio koliko je važno prvo osigurati sve infrastrukturne uvjete, pa da se u tom smjeru ostvari odlična suradnja s mjerodavnim Ministarstvom.

– Hvala na lijepoj, uspješnoj i plodonosnoj suradnji u ove četiri godine. Podsjetit ću samo na neke infrastrukturne radove u tom razdoblju: klimatizirali smo Dvoranu sportova, izgradili novu atletsku stazu na Gradskom stadionu, a tu je i cijeli niz drugih uspješnih projekata. Hvala i Sportskom savezu Srbije gdje je i rođena zamisao 'Malog sajma sporta' i što je i Subotica na mapi gradova u kojima se Sajam održava. Mislim da smo brojnošću i opravdali to povjerenje – istaknuo je Simović.

Ministar Udovičić je, prije otvaranja „Malog sajma sporta" posjetio Nogometni klub "Bikovo" koji okuplja djecu i mlade iz istoimenog sela i koji funkcionira bez prekida od 1952. godine. Tom prigodom ih je darivao loptama i sportskom opremom.

Predsjednik NK "Bikovo" Milenko Garić zahvalio se na poklonima koji su, kako je rekao, veliki za taj mali klub. Dok ima ljudi, dodao je, koji vole svoje selo i klub ima budućnost.

Ministar Udovičić je iskoristio priliku porazgovarati i s nogometašima "Bikova", njihovim trenerom.

–  Bez obzira na to koliko je pojedinac jak, bez pomoći ekipe nema velikih rezultata. Zato mi je i drago što sam posjetio jedan seoski klub, bogate tradicije. Da vidimo kakvi su izazovi i kako svi možemo zajedno pomoći razvoju ovog kluba, ali i svoj djeci koja dolaze iz ovakvih sredina. Mislimo na identičan način i na ’velike’ i ’male’, nema povlaštenih, jer upravo na ovim terenima nastaju budući šampioni, a prije svega, otvaramo prostor za pravilan razvoj djece – naglasio je Udovičić.

13475_2.jpg