Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Predsjednica Narodne skupštine u posjetu Subotici

11.06.2020.

Predsjednica Narodne skupštine Republike Srbije, Maja Gojković danas je posjetila Suboticu. U razgovoru s gradonačelnikom Bogdanom Labanom, ona je rekla da je upoznata s razvojnim projektima Subotice koji se, na opće zadovoljstvo svih građana, realiziraju željenom dinamikom. I sama se, kako je istaknula, na sjednicama Narodne skupštine zalagala za pomoć u financiranju projekata koje s republičkih instanci znače podršku gradu Subotici.

13480_1.jpg

Gradonačelnik Laban upoznao je Maju Gojković sa stanjem u industrijskoj zoni, novim investicijama, ali i završetku mnogo projekata koji su stajali u mjestu godinama, a koje je, kako je istaknuo, ova gradska vlast odlučna završiti. Razgovaralo se o ulaganjima u Palić, investiranjima u obrazovne i socijalne ustanove i smanjenom postotku nezaposlenosti u odnosu na druge gradove.

Prosperitet Subotice koji nije samo rezultat geostrateškog položaja grada nego prije svega riješenosti gradske vlasti da završi započeto istovremeno stvarajući novo, nije samo slovo na papiru nego realnost koja znači bolji život svih nas, složili su se sugovornici.

Gošća je izrazila zadovoljstvo sadašnjom ekonomskom situacijom u gradu, ističući da Subotica zauzima istaknuto mjesto na industrijskoj mapi Srbije zahvaljujući velikom broju investitora, prije svega u Slobodnoj zoni.

O Subotici se sada govori kao lokaciji s gospodarskim, kulturnim i turističkim potencijalom, i to je činjenica na koju smo ponosni, rekao je gradonačelnik Bogdan Laban.