Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Gradonačelnik Laban posjetio Osnovnu školu „Pionir“ u Žedniku

16.06.2020.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban večeras je, simboličnim izvođenjem početnog udarca, predao na uporabu renovirani multifunkcionalni teren za košarku, rukomet i mali nogomet s tartan podlogom u dvorištu Osnovne škole „Pionir“, u Žedniku. Rekonstrukciju terena financijski je podupro grad Subotica. Gradonačelnik Laban je, obraćajući se medijima, izjavio da je u obnavljanje školskog terena i zamjenu podloge, postavljanje cjelokupne LED rasvjete u objektu i oko njega i opremanje ove škole, iz gradskog proračuna ukupno investirano oko 16,5 milijuna dinara. Događaju su prisustvovali tajnica Tajništva za društvene djelatnosti, Jasmina Stevanović, i član Gradskog vijeća zadužen za područje sporta i omladine Nemanja Simović.

13489_1.jpg

Ovaj današnji događaj, istaknuo je Laban, pravi je pokazatelj da grad ravnomjerno ulaže u izgradnju infrastrukture i razvitak svih mjesnih zajednica.

– U protekle četiri godine usmjerili smo velika ulaganja u sportsku infrastrukturu i škole, kako u gradskim tako i u prigradskim sredinama. Pored kapitalnih projekata, poput Gradskog stadiona, na kom smo obnovili atletsku stazu, travnatu podlogu, napravili reflektore i sada krećemo u rekonstrukciju cijelog objekta poslije čega ćemo dobiti stadion po svim europskim standardima, pored Dvorane sportova, u koju smo uložili deset milijuna za klimatizaciju, kao i sportskih terena na Paliću, nismo zaboravili ni prigradske mjesne zajednice i ulaganja u sportsku infrastrukturu u školama na selu – rekao je gradonačelnik Laban.

Uz podsjećanje da je od sredine 2016. godine otvoreno na desetine sportskih terena u školama, najavio je da će on i njegov tim i u predstojećem razdoblju pomagati razvoj prigradskih i seoskih naselja, kako bi građani imali jednake uvjete za život, kao što je u gradu.

– Nov izgled multifunkcionalnog terena za košarku, rukomet i mali nogomet s tartan podlogom u Žedniku omogućit će da najmlađi stanovnici ovog sela sada imaju bolje mjesto za rekreaciju i druženje, i u večernjim satima, jer je teren osvijetljen novom LED rasvjetom i na reflektorima. Investicija od oko 5,5 milijuna dinara realizirana je iz gradskog proračuna – naveo je Laban.

S druge strane, idemo u korak s vremenom, kazao je Laban i dodao da je realizacijom projekta postavljanja cjeokupne LED rasvjete u objektu i oko njega, napravljen veliki korak za djecu u Osnovnoj školi „Pionir“ u Žedniku.

13489_2.jpg

– Grad je osigurao sredstva za realizaciju ovog projekta, u vrijednosti od oko 6,5 milijuna dinara. Zamjenom stare, zastarjele, energetski neučinkovite rasvjete štetne po okoliš i ugradnjom nove LED rasvjete svrstali smo OŠ 'Pionir' u red energetski učinkovitih objekata. Veoma je važno napomenuti da smo kroz ovaj projekt u velikoj mjeri povećali razinu sigurnosti naše djece u školi, jer je osvjetljeno i okruženje škole. Ali smo znatno povećali i energetsku učinkovitost objekta smanjujući istodobno i financijske troškove na održavanju kompletnog sustava – naglasio je gradonačelnik Laban.

Stvaramo uvjete da mladi ostanu na selu, bave se poljoprivredom i tu zasnuju svoje obitelji, rekao je gradonačelnik, podsjećajući da je izgrađeno više desetina kilometara atarskih putova, da je izgrađena ulična rasvjeta u ruralnoj sredini gdje su pokriveni i atarski putovi na kojima se nalaze farme i salaši i da je adaptirano više domova kulture i mjesnih zajednica u selima.

– Našoj djeci omogućili smo da se razvijaju na pravilan način i kroz bavljenje sportom žive zdravo. Svako dijete Subotice ima mogućnost razvijati se fizički u blizini svoje škole ili naselja, baveći se sportom. Cilj nam je da svako dijete i iz grada i iz prigradskih mjesta, ima jednako pravo na obrazovanje i dobre uvjete, i zato smo riješeni i te kako ulagati i u škole u Novom Žedniku, Tavankutu, Đurđinu, Bajmaku... Nastavljamo s ulaganjima! Zato što je ulaganje u obrazovanje ulaganje u znanje, u budućnost naše djece – poručio je Bogdan Laban.

Jasmina Stevanović je podsjetila da je na inicijativu Mjesne zajednice "Žednik" i roditelja, kao podrška mladim roditeljima da ostanu na selu, 8. lipnja ove godine otvoren novi vrtić „Delfin“ za smještaj oko 40 mališana, ali da već ima najava da se kapaciteti moraju proširiti.

13489_3.jpg

- Samim tim što je postojala potreba za vrtićem, pokazuje se da Žednik ima perspektivu da kao selo ekonomski napreduje. Želimo ohrabriti mlade ljude da se ostvare u ulozi roditelja, a roditeljima pomoći u proširenju obitelji i zato svakodnevno unaprjeđujemo mjere podrške obitelji koje i imaju za cilj da, kroz različite usluge i infrastrukturu, našoj djeci stvorimo bolju budućnost – naglasila je, među ostalim, Jasmina Stevanović.

Direktor OŠ „Pionir“ Vladan Davidović zahvalio se, u ime učenika, nastavnika i u vlastito ime, gradonačelniku Bogdanu Labanu i njegovom timu na podrški u realizaciji projekata značajnih za ovu školu u Žedniku, što će, kako je rekao, pridonijeti kvalitetnijem izvođenju nastave.

13489_4.jpg