Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Otvoren renovirani Studentski dom „Ivo Lola Ribar“

18.06.2020.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i državni tajnik Ministarstva prosvjete, znanosti i tehnološkog razvoja, Marko Milenković, otvorili su danas rekonstruirani, dograđeni i renovirani Studentski dom „Ivo Lola Ribar“, u Subotici. Kapaciteta cijeloga objekta je 312 ležaja, radovi su izvođeni u razdoblju od sredine listopada 2018. do kraja mjeseca studenog 2019. godine, a u realizaciju ovog projekta ukupno je investirano 234,25 milijuna dinara, odnosno 1,98 milijuna eura.

13493_1.jpg

Državni tajnik Milenković je rekao da je obnovom i dogradnjom Studentski dom „Ivo Lola Ribar“, koji je prve studente primio školske 1961/1962. godine, konačno dobio novo, moderno obličje kakvo već odavno zaslužuje.

13493_2.jpg

– Obrazovanje u kontinuitetu za posljednjih dvaju Vlada Republike Srbije predstavlja jedan od najviših državnih prioriteta, najviših državnih interesa, zbog toga je ovaj dan toliko značajan. Zahvaljujući dobroj suradnji države, Ministarstva prosvjete i grada Subotice, kao i sluhu gradonačelnika Bogdana Labana i njegovog tima za prioritetna ulaganja, ova investicija vrijedna oko dva milijuna eura praktički će unaprijediti standard studenata i značajno poboljšati uvjete za učenje u Subotici – kazao je Marko Milenković.

Uz podsjećanje da je tijekom protekle četiri godine, koje su, kako je rekao, bile u znaku privlačenja domaćih i stranih investicija, otvaranja novih radnih mjesta, oživljavanja Palića i velike posvećenosti realizaciji kapitalnih projekata, u razvoj Subotice ukupno uloženo 15 milijardi dinara, gradonačelnik Laban je istaknuo da je rekonstrukcija i dogradnja Studentskog doma „Ivo Lola Ribar“ još jedan u nizu projekata čiju realizaciju je podržala Vlada Republike Srbije.

13493_3.jpg

– Skupa s republičkom i pokrajinskom vladom, mnogo toga smo uradili u Subotici, za dobrobit sviju njezinih građana i za dobrobit naše djece. Siguran sam da ćemo ovim tempom i ovom energijom nastaviti i u predstojećem razdoblju i da će napredak ovog grada biti sve vidljiviji i priznatiji. Hvala studentima na strpljenju, trebalo je sačekati da se poslije toliko godina renovira ovaj dom. Studenti su nam veoma bitni, njihovo znanje i ubuduće trebamo koristiti. Veoma je važno da i dalje ih poticati da nastave učiti, obrazovati se i ostati u vlastitoj zemlji, da zajedno s nama stvaraju i rade, kako na obnovi grada tako i na obnovi cijele naše države – naglasio je gradonačelnik Laban.

Direktor Studentskog centra „Subotica“, Ranko Čuljković, zahvalio se državnom tajniku Milenkoviću, gradonačelniku Labanu, projektantima, izvođaču radova i svima koji su na posredan i neposredan način sudjelovali u realizaciji ovog projekta.

13493_4.jpg

– Zahvalio bih se i našim studentima koji su imali strpljenja cijelo vrijeme tijekom trajanja radova biti s nama i da zajednički ovaj projekt dovedemo do kraja. U ovom objektu, u kome su bile zajedničke kupaone, prije rekonstrukcije imali smo 460 kreveta. Izmjenom projekta, gdje je od dvije sobe napravljena jedna i gdje je svaka soba dobila kupaonu, znatno je smanjen broj ležaja, tako da je ukupna kapaciteta Doma 312 ležaja. To znači da su sobe većinom dvokrevetne, opremljene najmodernijim namještajem. Svaka soba ima kupaonicu, čajnu kuhinju, internet vezu, kabelsku televiziju, većina soba je klimatizirana i mogu s ponosom reći da je ovo sada jedan od najboljih studentskih domova u Srbiji – istaknuo je Ranko Čuljković.

13493_5.jpg