Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Priopćenje Gradskog stožera za izvanredne situacije

24.06.2020.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Subotica, trenutačna epidemiološka situacija u gradu  sukladna je situaciji na razini države i nije neočekivan porast broja oboljelih budući da veliki  broj građana nije koristio zaštitna sredstva. U Subotici je u ovome trenutku registrirano 15 slučajeva zaraženih koronavirusom COVID -19. Od toga je dvoje smješteno na Infektivnoj klinici u Novom Sadu, a 13 je u kućnoj izolaciji s lakšom kliničkom slikom i radi se o mlađoj populaciji, među kojom su i sportaši.

13502_1.jpg

Od početka epidemije, registrirane 6. ožujka, u Subotici je ukupno zabilježeno 77 pozitivnih na koronavirus, uključujući i pripadnike vojske i policije, a troje je preminulo. Od posljednjeg službeno izvješća Kriznog stožera nije bilo smrtnih slučajeva.

Prema mjerama koje je donio krizni stožer Vlade Srbije, zaštitne maske obvezne su u gradskom i međugradskom prijevozu, a putnicima koji ih ne nose neće biti dopušten ulazak u autobuse. U isto vrijeme, maske će biti obvezne u zatvorenim javnim ustanovama, poštama, bankama, prodavaonicama, tržnim centrima...

Posjete bolnicama i dalje su zabranjene od trenutka proglašenja epidemije od značaja za cijelu zemlju.

Na današnji dan, u Općoj bolnici Subotica nema pacijenata koji se nalaze na stacionarnom liječenju Odjela za infektivne bolesti zbog Covida 19.

Prema podatcima iz Opće bolnice Subotica, završen je kompletan epidemiološki nadzor u svezi situacije nakon inicijalnog asimptomatskog slučaja otkrivenog na Odjelu ginekologije i akušerstva. 

Broj inficiranih u Bolnici ostao je isti od početka otkrivanja slučaja (četiri zaposlena i jedna pacijentica), reakcija je bila žurna i prema svim važećim protokolima, te je rigoroznim mjerama je širenje Covida uspješno suzbijeno. Nije registriran niti jedan sekundarni slučaj obolijevanja, što je dokaz uspješno provedenih mjera.

Bolnica niti jednog trenutka nije obustavljala rad nijednog odjela, i radi nesmetano prema planu i programu, i na dnevnoj razini podnošena su izviješća svim nadležnim institucijama.