Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Priopćenje Gradskog stožera za izvanredne situacije

30.06.2020.

Trenutna epidemiološka slika, prema podacima od 29. lipnja 2020. je da je 21 osoba na razini okruga pozitivna na COVID-19, od toga su tri osobe na bolničkom liječenju, a ostali su u kućnoj izolaciji s lakšom kliničkom slikom.

13518_1.jpg

Od početka proglašenja pandemije COVID-19 na razini Sjevernobačkog okruga s današnjim danom registrirano je ukupno 112 osoba pozitivnih na virus Covid, od čega u Subotici 82 osobe, u Bačkoj Topoli 27 i Malom Iđošu 3.

Preporuka građanima je da u svim zatvorenim prostorima i prijevozu nose zaštitne maske, održavaju razdaljinu, koriste dezinfekcijska sredstva i redovito peru ruke.

Važno je napomenuti da maske i dalje ne moraju biti kirurške – sve ne kirurške i zaštitne maske koje građani eventualno sami izrade su prihvatljive.

Apeliramo na sve građane da poštuju mjere i preporuke, ponašaju se odgovorno i brinu o svom zdravlju i zdravlju najmilijih, a na mlađu populaciju da se ne okupljaju u većem broju u zatvorenom prostoru budući da mlađi ljudi sve češće obolijevaju od COVID-19.

Krizni stožer nastavlja s najvećom pozornošću, iz dana u dan pratiti razvoj epidemiološke situacije u gradu i o svemu obavještavati građane.