Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Priopćenje Gradskog stožera za izvanredne situacije

03.07.2020.

Prema najnovijim podacima, od početka proglašenja pandemije COVID-19, s današnjim danom u Subotici je registrirano  ukupno 86 osoba pozitivnih na virus kovid, odnosno registrirano je 4 nova pozitivna slučaja u Subotici.

13529_1.jpg

Na infektivnom odjelu subotičke Opće bolnice trenutno se nalazi 10 pacijenata sumnjivih na virus kovid  i svi su stabilnog kliničkog stanja.

U prethodna 24 sata u respiratornoj bolničkoj ambulanti pregledano je 14 pacijenata, a 5 pacijenata je hospitalizirano, odnosno zadržano na bolničkom liječenju sa sumnjom na kovid. Oni se nalaze u izolaciji, na infektivnom odjelu i čekaju rezultate PSR testiranja.

Od jučerašnjih 5 uzoraka koji su poslani na analizu,  tri su pozitivna na kovid.

Budući da je broj  zaraženih porastao na razini države, preporuka sugrađanima je da u svim zatvorenim prostorima i prijevozu nose zaštitne maske, održavaju razdaljinu, koriste dezinfekcijska sredstva i redovito peru ruke.

Apeliramo još jednom na građane da poštuju sve mjere i preporuke i ponašaju se odgovorno vodeći računa o vlastitom zdravlju i zdravlju najbližih. Mlađoj populaciji koja  sve češće obolijeva od COVID-19, preporučujemo da se ne okupljaju u većem broju u zatvorenom prostoru.

Krizni stožer svakodnevno s najvećom pažnjom prati epidemiološku situaciju i ukoliko se ukaže potreba, donijet ćemo potrebne restriktivne mjere sukladno procjeni razvoja događaja.