Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Priopćenje Gradskog stožera za izvanredne situacije

08.07.2020.

Epidemiološka situacija u svezi  infekcije KOVID-a-19 na području Subotice i dalje je stabilna, iako se u proteklih sedam dana bilježi porast broja zaraženih. Prema izvješću koje je Zavod za javno zdravlje Subotica uputilo Gradskom stožeru, trenutačno  je registrirano 23 osobe oboljele od infekcije COVID-19 s adresom prebivališta na području grada Subotice. U isto vrijeme, od  početka epidemije, zabilježeno je ukupno 98 osoba oboljelih od infekcije COVID-19. Novih smrtnih slučajeva nije bilo,  te su ukupno zabilježena tri smrtna ishoda uzrokovanih korona virusom.

13537_1.jpg

Skrećemo pozornost da je od ponedjeljka 06. srpnja 2020., Zavod za javno zdravlje Subotica počeo s RT-PSR testitanjem na COVID-19. Tijekom prva dva dana rada obrađeno je 19 uzoraka, od kojih je 5 bilo pozitivno. Od 5 novootkrivenih slučajeva bolesti, 4 osobe su s područja grada Subotica, a jedna osoba je iz Bačke Topole.

U posljednja 24 sata u respiratornoj ambulanti Opće bolnice Subotica pregledano je ukupno 19 pacijenata s temperaturom i respiratornim simptomima, od kojih su tri pacijenta zadržana na bolničkom liječenju.

Ovoga trenutka se na bolničkom liječenju, na Odjelu za infektivne bolesti, nalazi ukupno 10 pacijenata: tri pacijenta s potvrđenim pozitivnim PCR testom, a za 7 pacijenata se još čeka rezultat.

Od jučer poslanih 7 uzoraka pacijenata na PSR testiranje, četiri su pozitivna. Od toga se dva pacijenta s pneumonijom nalaze na bolničkom liječenju, a dva s lakšom kliničkom slikom u kućnoj izolaciji.

Svi hospitalizirani pacijenti na infektivnom odjelu su stabilnog kliničkog stanja. Prosječna starost pacijenata koji se liječe u bolničkim uvjetima je 59 godina. Najmlađi pacijent je 25, a najstariji ima 74 godine.

Apeliramo na građane da se pridržavaju svih mjera naloženih od strane Kriznog stožera Republike Srbije. Nadležne institucije u gradu rade svoj dio posla, a na pojedincima je da  mjere poštuju.