Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Naredba Gradskog stožera za izvanredne situacije

09.07.2020.

Gradski stožer za izvanredne situacije Grada Subotice je, na 11. izvanrednoj sjednici održanoj danas, donio naredbu kojom se naređuje uporaba zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima i održavanje fizičke razdaljine od najmanje 1,5 metra na teritoriju grada Subotice. U naredbi, koju je potpisao zapovjednik Stožera za izvanredne situacije, gradonačelnik Bogdan Laban, navodi se da se zabranjuje okupljanje u zatvorenom prostoru više od pet osoba ukoliko nije moguće osigurati fizičku razdaljinu od najmanje 1,5 metra uz odgovarajuće mjere osobne zaštite. Za provođenje ovih dvaju točaka naredbe zadužuju se vlasnici/korisnici zatvorenih prostora.

13539_1.jpg

Naređuje se gospodarskim subjetima koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost da težište djelatnosti preusmjere na otvoreni prostor, odnosno vrt uz primjenu odgovarajućih mjera zaštite, a za provođenje ove točke naredbe zadužuju se gospodarski subjekti koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost.

Javnom komunalnom poduzeću „Stadion“ naređuje se da na otvorenom i zatvorenom bazenu organizira rad u smjenama ne dužim od tri sata uz ograničenje broja posjetitelja i primjenu odgovarajućih mjera zaštite u cilju sigurnosti korisnika bazena.

Naređuje se, također, uporaba zaštitnih maski, kao i održavanje fizičke razdaljine od najmanje 1,5 metra prilikom boravka u parkovima, dječjim i rekreacijskim igralištima, skejt-parkovima, uporabe fitnes mobilijara, odnosno teretana na otvorenom, kao i tartan-staza, osim ukoliko je riječ o ososbama koja žive u zajedničkom kućanstvu.

Javnom poduzeću „Suboticatrans“ naređuje se da ne dozvoli ulaz u vozila javnog prijevoza osobama koje ne koriste zaštitne maske.

Naređuje se pojačan rad svih javnih komunalnih poduzeća i javnih poduzeća naročito u pogledu pranja i dezinfekcije javnih površina u cilju osiguravanja zdravstvene sigurnosti građana Grada Subotice.

Naređuje se mjerenje tjelesne temperature prilikom ulaska u objekte javne namjene, kao i postavljanje sredstava za dezinfekciju ruku i dezobarijera ispred ulaza u objekte javne namjene.

Nadzor nad primjenama mera ove naredbe obavljat će Gradska uprava Grada Subotice putem Tajništva za inspekcijsko-nadozorne poslove.

Mjere iz ove naredbe primjenjivat će se od 9. srpnja 2020. god. i u skladu sa situacijom po potrebi će se mijenjati.