Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Naredba Gradskog stožera za izvanredne situacije

16.07.2020.

Gradski stožer za izvanredne situacije na 12. izvanrednoj sjednici, održanoj danas, donio je naredbu kojom se zabranjuje okupljanje više od 10 osoba na javnim mjestima u zatvorenom i otvorenom prostoru. U naredbi, koju je potpisao zapovjednik Stožera za izvanredne situacije, gradonačelnik Bogdan Laban, navodi se da za vrijeme boravka na javnim mjestima, među okupljenima mora postojati razdaljina od 1,5  metra, odnosno svaka osoba mora zauzimati najmanje četiri četvorna metra. Naređuje se, također, nošenje zaštitnih maski i na otvorenom prostoru, na mjestima na kojima nije moguće osigurati rastojanje od 1,5 metra. Preporuča se nošenje zaštitnih maski i na svim ostalim javnim mjestima na otvorenom prostoru.

13550_1.jpg

Naređuje se gospodarskim subjektima koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost da u ugostiteljskim objektima koji nemaju vrt kao i noćnim klubovima na teritoriju grada Subotice, ograniče radno vrijeme na razdoblje od 6.00 do 21.00 sat.

Naređuje se gospodarskim subjektima koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost da ugostiteljskim objektima koji imaju vrt radno vrijeme u zatvorenom dijelu objekta ograniče do 21.00 sat, a u otvorenom dijelu objekta (vrtu) do 23 sata.

Naređuje se gospodarskim subjektima koji obavljaju djelatnost u trgovinskim formatima (tržni centri, supermarketi, mini-marketi...) i obavljaju usluge da radno vrijeme organiziraju u razdoblju od 6.00 do 21.00 sat. Ograničenje iz ove točke naredbe ne odnosi se na ljekarne, benzinske crpke u obavljanju djelatnosti prodaje goriva i šaltersku prodaju hrane.

U svim javnim zatvorenim prostorima odnosno objektima kao i u svim gospodarskim subjektima koji obavljaju djelatnost u trgovinskim formatima (tržni centri, supermarketi, mini-marketi), ugostiteljskim objektima, vrtovima i drugim objektima gdje se obavlja prodaja robe i pružanje usluga ograničava se broj osoba koje mogu biti istodobno nazočne u objektu, tako da na svaka četiri četvorna metra može biti nazočna samo jedna osoba.

Na ulazu u objekt iz stava 1. ove točke mora biti jasno istaknuta površina i broj osoba koje mogu biti istodobno nazočni u objektima.

Nadzor nad primjenama mjera ove naredbe obavljat će Gradska uprava Grada Subotice putem Tajništva za inspekcijsko-nadzorne poslove.

Mjere iz ove naredbe primjenjivat će se od 17. srpnja 2020. godine i sukladno situaciji po potrebi će se mijenjati.