Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Priopćenje Gradskog stožera za izvanredne situacije

27.07.2020.

Prema Izvješću koji je Zavod za javno zdravlje Subotica uputio Gradskom stožeru za izvanredne situacije, broj osoba pozitivnih na virus COVID-19 s prebivalištem na području Subotice, zaključno s današnjim danom je 256, dok je na području Sjevernobačkog okruga ukupno 321 osoba pozitivna na koronavirus (Bačka Topola 59, Mali Iđoš 6).

13568_1.jpg

Broj smrtnih slučajeva koji se povezuju s oboljenjem COVID-19 u Subotici jeste 6, a za Sjevernobački okrug 8 (Bačka Topola 2, Mali Iđoš 0).

Prema podacima subotičke Opće bolnice, u posljednja 24 sata u Covid respiratornoj ambulanti pregledano je četrnaest osoba, od kojih su dva pacijenta zadržana na bolničkom liječenju.

Na daljnju kućnu izolaciju otpušteno je devetero pacijenata u oporavljenom stanju. Trenutačno se na bolničkom liječenju u Covid dijelu bolnice  nalazi sto četiri pacijenta, a devetero pacijenata se nalazi u Covid jedinici intenzivnog liječenja na mehaničkoj ventilaciji. Svi ostali hospitalizirani pacijenti stabilnog su kliničkog stanja.

Među Covid potvrđenim slučajevima je i tek rođena beba muškog spola sigurno  porođena carskim rezom, čija je majka imala blage respiratorne tegobe prigodom prijemu u bolnicu. I majka i beba stabilnog su kliničkog stanja. Registriran je i jedan zdravstveni radnik s blagom kliničkom slikom u kućnoj izolaciji.

Po prvi puta od registriranja drugoga pika epidemije, tijekom vikenda bilježi se veći broj otpuštenih u odnosu na broj primljenih pacijenata koji su na bolničkom liječenju zbog Covid infekcije.

Skrećemo pozornost  da se epidemiološka situacija bolesti COVID-19 ocjenjuje kao nepovoljna, kako za područje Grada Subotice, tako i za okrug, odnosno zemlju u cijelosti.

Također, zabrinjava činjenica da raste broj oboljelih, pa još jednom apeliramo na sugrađane da se pridržavaju svih propisanih mjera prevencije, jer isključivo od nas samih ovisi kretanje broja oboljelih u narednom razdoblju.