Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Priopćenje Gradskog stožera za izvanredne situacije

03.08.2020.

Prema izvješću koji je Zavod za javno zdravlje Subotica uputio Gradskom stožeru za izvanredne situacije, a u svezi  epidemiološke situacije s infekcijom COVID-19, od početka epidemije, a zaključno s 03. kolovoza 2020. godine, na području grada Subotice registrirano je 310  oboljelih osoba. Ovaj broj za područje Sjevernobačkog okruga iznosi 384.

13586_1.jpg

Od početka epidemije COVID-19, na području grada zabilježeno je dvanaest smrtnih ishoda koja se mogu dovesti u svezu s ovom bolešću.  Za područje Sjevernobačkog okruga, broj smrtnih ishoda je četrnaest.

Prema podacima Opće bolnice u Subotici, tijekom vikenda (od petka do ponedjeljka) u Covid respiratornoj ambulanti  bolnice pregledano je šezdeset i pet osoba, a dvadeset i petero pacijenata zadržano je na bolničkom liječenju. U istom razdoblju, u  Covid dijelu bolnice umrlo je petero pacijenata s područja

Sjevernobačkog okruga. Četiri pacijenta su iz Subotice (tri pacijentice starosti 94, 87 i 84 godine, dok je pacijent muškog spola starosti 71 godinu), te jedan pacijent muškog spola starosti 76 godina iz Bačke Topole.

Za vikend je na daljnje kućno liječenje i izolaciju otpušteno ukupno 18 pacijenata. Trenutačno se na bolničkom liječenju u Covid dijelu bolnice (Covid infektivni odjel, Covid centar, Covid jedinica intenzivnog liječenja) nalazi ukupno devedeset i četvero pacijenata. Sedam pacijenata nalazi se u Covid jedinici intenzivnog liječenja, od toga četvero na mehaničkoj ventilaciji.

Trenutačna epidemiološka situacija bolesti COVID-19  i dalje se ocjenjuje kao nepovoljna radi čega apeliramo na građane da se ponašaju odgovorno i da se striktno pridržavaju svih mjera predostrožnosti i uputa nadležnih epidemioloških službi.