Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Priopćenje Gradskog stožera za izvanredne situacije

10.08.2020.

Prema Izvješću koji je Zavod za javno zdravlje uputio  Gradskom stožeru za izvanredne situacije, od početka epidemije COVID-19, do današnjeg dana, u Zavodu je na koronavirus registrirano 360 pozitivnih osoba s adresom prebivališta na području Subotice.

13603_1.jpg

U istom razdoblju zabilježeno je i 15 smrtnih ishoda koji se mogu povezati s ovom bolešću.

Podaci govore kako je na području Sjevernobačkog okruga do sada oboljelo 445 osobe, a ukupno je zabilježeno 17 smrtnih ishoda. U posljednja 24 sata u Covid respiratornoj ambulanti Opće bolnice Subotica obavljeno je ukupno 18 pregleda, od čega 6 kontrolnih. Tri pacijenta su zadržana na bolničkom liječenju, a isto toliko je otpušteno. Među zdravstvenim radnicima nema novo registriranih s Covid infekcijom.

Trenutačno se na bolničkom liječenju u Covid dijelu bolnice nalazi ukupno 70 pacijenata. Sedam pacijenata je u Covid jedinici intenzivnog liječenja, od toga su dva na mehaničkoj ventilaciji. Nažalost, tijekom proteklog vikenda je od posljedica Covid bolesti umrla jedna pacijentica.

U odnosu na posljednji tjedan mjeseca srpnja, u proteklom tjednu registriran je blagi pad u broju pregleda pacijenata u Covid bolničkoj respiratornoj ambulanti, kao i manji broj prijema pacijenata u Covid bolnicu.

Epidemiološka situacija bolesti COVID-19 na području grada Subotica, prema ocjenama nadležnih je da je negativan trend porasta broja oboljelih zaustavljen.

Ono što je značajno jeste činjenica da je tijekom proteklih nekoliko dana, na području grada ali i okruga u cjelini, na dnevnoj razini  registriran manji broj COVID-19 oboljelih, nego što je to bilo u prethodnom razdoblju i ovo je prvi ohrabrujući podatak nakon dužeg razdoblja nadzora nad ovim oboljenjem.