Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Puštena u rad nova parterna fontana na rekonstruiranom Trgu slobode

11.08.2020.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i direktor Javnog poduzeća za upravljanje cestama, urbanističko planiranje i stanovanje Predrag Radivojević pustili su u rad novu, modernu parternu fontanu na rekonstruiranom Trgu slobode. Ona je izgrađena na mjestu nekadašnje Zelene fontane koja zbog velikog otjecanja vode gotovo desetljeće nije bila u funkciji. Radovi na realizaciji ovog projekta otpočeli su 5. veljače 2020. godine, odvijali su se predviđenom dinamikom i završeni su u roku. Ukupna vrijednost investicije iznosi 147,6 milijuna dinara, s PDV-om.

13605_1.jpg

Veliko je zadovoljstvo danas biti na rekonstruiranom središnjem gradskom trgu, konstatirao je gradonačelnik Laban te također izrazio zadovoljstvo što su Subotičani dobili trg kakav zaslužuju i što Subotica, napokon, ima  izgled dostojan petog grada po veličini u Srbiji.

– Čim sam došao na čelo grada krajem lipnja 2016. godine, dogovorili smo se da krenemo u realizaciju projekta rekonstrukcije Trga slobode i izgradnje moderne parterne fontane na mjestu nekadašnje Zelene fontane koja gotovo desetljeće nije bila u funkciji. Ispunili smo obećanje, Subotičani danas imaju trg kakav zaslužuju, a Subotica izgled dostojnom petog po veličini grada u Srbiji. Ovaj projekt završen je na vrijeme, vrijednost investicije je 123,5 milijuna dinara i siguran sam da nastavljamo dalje s razvojnom politikom grada. Sve projekte koje smo pokrenuli uglavnom smo i završili. Ono što nas u predstojećem razdoblju očekuje jest i završetak akva-parka sa spa centrom na Paliću – naglasio je Bogdan Laban.

Poslije deset godina propadanja i jednog rugla u središtu grada konačno je uređen Trg slobode, istaknuo je Predrag Radivojević, i dodao da je izgrađena nova, moderna parterna fontana u čijem je središnjem dijelu, u pet koncentričnih krugova, raspoređena 61 prskalica.

– Po rubu najvećeg koncentričnog kruga imamo 16 ‘rainbow jet’ prskalica s glatkim mlazom. Imamo, također, i šest velikih žardinjera sa zelenilom, tri bazena s mirnom vodom, parterno osvjetljenje i osvjetljenje bazena. Prelijepo fontana izgleda noću. Također smo uredili i komunalnu i urbanu opremu, dakle 16 kandelabara, klupe. Ovaj prostor je praktički doživio vlastitu regeneraciju i sve će to ponovo navesti Subotičane na okupljanje i druženje, baš na ovom trgu u strogom središtu grada – rekao je Radivojević.

13605_2.jpg