Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Sačuvati novu fontanu

14.08.2020.

U utorak, 11. kolovoza, gradonačelnik Grada Subotice svečano je pustio u rad novu fontanu na Trgu slobode čime su, nakon nešto manje od deset godina, na mjestu dotrajale Zelene fontane ponovno potekle mlaznice vode.

13619_1.jpg

Nova fontana je, za razliku od prethodne, daleko sadržajnija moderna parterna fontana s velikim brojem kombinacija različitih mlaznica vode s dekorativnom rasvjetom, koja u sklopu s dodatnim sadržajima, poput bazena s mirnom vodom, žardinjerama sa zelenilom, parternom rasvjetom, velikim brojem klupa za sjedenje, novim kamenim popločavanjem fontane i trga koji je okružuje, služe u korist i zadovoljstvo svih građana  Subotice. Najbolji dokaz njene važnosti za Grad u prethodna dva dana dali su sami građani, koji su  je posjetili u velikom broju i  uživali u mogućnostima koje ona nudi.

Zbog svega navedenog, sa žaljenjem smo konstatirali kako su pojedinci fontanu koristili nenamjenski, što u budućnosti može dovesti do povreda, ali i oštećenja fontane i njenih dijelova. Ovako neodgovorno ponašanje baca sjenu  na sve  lijepo i korisno što je ova investicija izgrađena sredstvima proračuna Grada Subotice, dakle sredstvima svih građana, donijela našem gradu.

Zato, ovim putem apeliramo na građane da čuvaju novu fontanu, kao  i sve javne površine, objekte i opremu budući da oni služe općem dobru, doprinose ljepšem, uređenijem i bogatijem izgledu našega grada, te ga  ujedno  čine privlačnijim kako građanima Subotice, tako i turistima koji ga posjete.

U cilju očuvanja  javne imovine od devastacije, molimo građane da ne ulaze u bazene s plitkom vodom, ne postavljaju  stvari iznad i u otvore mlaznica (mjesta na kojima voda iz fontane prska u vis), ne protrčavaju kroz mlaznice vode, ne kreću se na rolama, skate-bordovima, biciklima i drugim prijevoznim i rekreacijskim sredstvima kroz parterni dio fontane,  ne ulaze u žardinjere sa zelenilom, kao i da spriječe svoju djecu ukoliko rade bilo što od navedenog.

Također, naglašavamo da je svako oštećenje i uporaba fontana suprotno njenoj namjeni, uključujući i druge javne objekte uređaje i opremu, zabranjeno i podleže kaznenim odredbama sukladno gradskoj Odluci o komunalnom redu. Sukladno navedenom, za svako oštećenje fontane i njenu uporabu suprotnu namjeni,  nadležni komunalni policajac ili inspektor može izdati prekršajni nalog ili kazniti prekršitelja novčanom kaznom.

                                  Tajništvo za komunalne poslove, energetiku i promet