Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Priopćenje Gradskog stožera za izvanredne situacije

18.08.2020.

Prema Izvješću koje je Zavod za javno zdravlje Subotica uputio Gradskom stožeru za izvanredne situacije, od početka epidemije COVID-19 pa do današnjeg dana, Zavod za javno zdravlje Subotica registrirao je 379 osoba oboljelih od bolesti COVID-19 s adresom prebivališta na području grada Subotica, što znači da je u proteklom tjednu  oboljelo 19 naših sugrađana.

13620_1.jpg

Na području Sjevernobačkog okruga, na današnji dan registrirano je ukupno 470 oboljelih (Bačka Topola 75, Mali Iđoš 16). Broj smrtnih ishoda koji se mogu povezati  s oboljenjem COVID-19 za grad Subotica iznosi 15, za Bačku Topolu 2, i za Mali Iđoš 0.

Epidemiološka situacija se i dalje ocjenjuje nepovoljnom, ali ohrabruje činjenica kako se trend poboljšanja bilježi već drugi tjedan  za redom.

Građani i ustanove trebali bi nastaviti s provedbom proglašenih nužnih mjera kontrole prenošenja bolesti kako bi se silazni trenda obolijevanja i u narednom razdoblju nastavio. Prema podacima subotičke Opće bolnice, u posljednja 24 sata u Covid respiratornoj ambulanti Opće bolnice Subotica obavljeno je ukupno 27 pregleda pacijenata, od čega 20 kontrolnih. Tri pacijenta zadržana su na bolničkom liječenju, dok je pet pacijenata otpušteno na daljnje kućno liječenje i izolaciju.

Trenutačno se na bolničkom liječenju u Covid dijelu bolnice nalazi ukupno 36 pacijenata.

Tri pacijenta nalaze se u Covid jedinici intenzivnog liječenja, od toga jedan na mehaničkoj ventilaciji.

Među zdravstvenim radnicima nema registriranih novih slučajeva infekcije koronavirusom.

Pridržavanje svih propisanih mjeram prevencije i dalje je nužno, jer kretanje broja oboljelih u narednom razdoblju ovisi isključivo od nas samih.