Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Predana na uporabu dva sportska terena s tartan podlogom

20.08.2020.

Član Gradskog vijeća zadužen za područje omladine i sporta Nemanja Simović i direktor Javnog poduzeća za upravljanje cestama, urbanističko planiranje i stanovanje Predrag Radivojević predali su danas na uporabu obnovljeni sportski teren s tartan-podlogom u Fočanskoj ulici, u Mjesnoj zajednici „Mali Bajmok“ i rekonstruirani košarkaški teren s tartan-podlogom u dvorištu Osnovne škole „Kizur István”. U obnavljanje sportskog terena u Fočanskoj ulici, iz gradskog proračuna je izdvojeno 2,2 milijuna dinara, dok su u rekonstrukciju košarkaškog terena u OŠ „Kizur István” pokrajinsko Tajništvo za sport i omladinu i Grad Subotica uložili milijun dinara.

13624_1.jpg

Košarkaški teren s tartan-podlogom u OŠ „Kizur István“ je treći sportski teren u ovoj školi, rekao je Nemanja Simović, i podsjetio da tartan-podloga u velikoj mjeri poboljšava kakvoću nastave fizičkog odgoja i smanjuje opasnost od ozljeda kod djece. 

– Mislim da će oko 700 učenika koji pohađaju ovu školu 1. rujna biti vrlo ugodno iznenađeni činjenicom da su dobili još jedan novi, rekonstruirani školski teren. Očito je, što naše prisustvo ovdje i potvrđuje, da nedavno održani izbori za nas nisu bili nikakva 'crvena crta' kada prekidamo svoje aktivnosti. Naprotiv, intenziviramo ih i u predstojećem razdoblju ćemo se potruditi realizirati što više započetih i novih projekata – naglasio je Simović.

Direktor OŠ „Kizur István“ Dejan Anđelović zahvalio se lokalnoj samoupravi i pokrajinskom Tajništvu za sport i omladinu kao i Javnom poduzeću za upravljanje cestama, urbanističko planiranje i stanovanje što su uspjeli u planiranom roku završiti ovaj projekt.

– Obzirom na to da našu školu pohađaju učenici koji su doista vrhunski sportaši i koji su pravi rasadnik za sve subotičke sportske klubove, škola je u obvezi djeci pružiti maksimalne uvjete za njegovanje sporta tako da će i ovaj košarkaški teren zasigurno pridonijeti tome – rekao je Anđelović.

Prema riječima Predraga Radivojevića, Javno poduzeće za upravljanje cestama, urbanističko planiranje i stanovanje ove godine je postavilo 500 četvornih metara tartan-podloge na sportskom terenu u Malom Bajmaku, i istaknuo da je vrijednost te investicije, financirane iz proračuna grada Subotice, 2,2 milijuna dinara.

– Zamijenili smo i sve rekvizite, koševe, ploče i obruče, i to je nastavak našeg opredjeljenja da svake godine barem u po jednoj mjesnoj zajednici uradimo neki sportski teren. Podsjetit ću, prošle godine smo u MZ 'Novi Žednik' uradili košarkaški i rukometni teren – rekao je Radivojević.

Javno poduzeće za upravljanje cestama, urbanističko planiranje i stanovanje, dodao je, u ljetnim mjesecima intenzivira radove na asfaltiranju i rehabilitaciji ulica.

– Tijekom prošloga tjedna obavljena je rehabilitacija kolnika u dijelu ulice Lajosa Jóa, od ulice Blaška Rajića do ulice Nade Dimić, i u Pazinskoj ulici. Širina kolnika u ovim ulicama je šest metara, a ukupna dužina ove dionice je 500 metara. Na ovaj način je riješen jedan od dugogodišnjih problema stanovnika MZ 'Prozivka'. Do kraja godine obavit ćemo rehabilitaciju kolnika u ulicama Sándora Petőfija, Trgu Sinagoge u MZ 'Centar II' i Laszlóa Szekeresa u MZ 'Dudova šuma' – naveo je Predrag Radivojević.

13624_2.jpg