Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Prijam za sudionike Kampa atletskih nada

25.08.2020.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić i predsjednik Skupštine grada, dr. Bálint Pásztor, primili su danas, u Zelenoj dvorani Gradske kuće, sudionike Kampa atletskih nada Srpskog atletskog saveza, koji se u našem gradu održava od 20. do 27. kolovoza. Pored vođe Kampa, osvajača brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Moskvi 2013. godine na 400 metara prijepone, Emira Bekrića, trenera u Kampu Győrgyi Villagos i natjecatelja, Strahinje Radakovića (prijeponaš) i Adriane Villagos (kopljašica), prijamu je bio nazočan i predsjednik Atletskog kluba "Spartak" Slobodan Vojinović.

13631_1.jpg

Gradonačelnik Bakić je izjavio da mu je drago što je Srpski atletski savez uvrstio i Suboticu u sredine koje su, u drugom dijelu kolovoza ove godine, domaćini Kampa atletskih nada u okviru koga se više od 40 talentiranih i perspektivnih atletičara dobi od 14 do 18 godina, pod stručnim nadzorom trenera, priprema za natjecanja u predstojećoj atletskoj sezoni.

„Vjerujem da i mladi atletičari, i njihovi treneri, u našem gradu imaju dobre uvjete planirano provesti u djelo. Subotička lokalna samouprava će i u predstojećem razdoblju, u suradnji s resornim republičkim ministarstvom i pokrajinskim tajništvom veliku pozornost posvetiti daljnjoj izgradnji sportske infrastrukture u gradu i stvaranju još boljih uvjeta za masovnije bavljenje sportom – istaknuo je Bakić.

Na Gradskom stadionu u Subotici, podsjetio je, u mjesecu studenom 2018. godine završeni su radovi na postavljanju travnate podloge na središnji nogometni teren, izgradnji nove atletske staze i rekonstrukciji prostorija koje koriste Atletski klub "Spartak" i Ženski nogometni klub "Spartak".

„Ukupna vrijednost investicije iznosila je 87 milijuna dinara. Ministarstvo omladine i sporta je za novu atletsku stazu i renoviranje prostorija ta dva kluba osiguralo 67 milijuna dinara. Postavljanje nove travnate podloge zajednički su financirali Pokrajinska vlada i Grad Subotica, gdje su oba partnera sudjelovala s po 10 milijuna dinara”, rekao je gradonačelnik Bakić.


On je svim mladim atletičarima koji se pripremaju u Kampu atletskih nada u Subotici poželio da tijekom svojih natjecateljskih karijera ostvare što bolje rezultate i ostave dubok trag kako u srbijanskoj, tako i u europskoj i svjetskoj atletici.

Predsjednik Skupštine grada dr. Bálint Pásztor je kazao da mu je velika čast što je danas zajedno s gradonačelnikom primio mlade atletičarke i atletičare.

„Ovdje se radi o atletičarkama i atletičarima koji su, kao što ime Kampa kaže, nade atletike, kraljice sportova. Neki od njih imaju najbolje rezultate u svijetu u vlastitoj dobnoj kategoriji, što je ogromna stvar. Iako znamo da su grad Subotica, Autonomna pokrajina Vojvodina i Republika Srbija uložili velika sredstva u sport, sigurno nisu imali uvjete kakve imaju kolege sportaši, atletičari u nekim drugim zemljama“, istaknuo je Pásztor.

Zbog toga nam je ogromna čast, naglasio je, što su baš oni prvi gosti s kojima smo se sastali i dodao da je dobro i za Suboticu što se atletske nade u njoj nekoliko dana provode i treniraju.

„Pošto razumijemo logiku sporta trudili smo se gradonačelnik i ja poštovati 'vozni red' njihova treninga tako da zbog ovog prijema nisu propustili nijedan. Najljepše se zahvaljujem što smo imali tu čast sresti se s vama“, rekao je Bálint Pásztor.

Uz izražavanje zahvalnosti gradonačelniku i predsjedniku Skupštine grada na, kako je rekao, srdačnom prijamu i što su upravo sudionici Kampa atletskih nada u Subotici prvi gosti koje su oni službeno primili na početku svojih mandata, Emir Bekrić je naglasio da Srpski atletski savez ima za cilj podići srbijansku atletiku i promovirati sport.

„Drago nam je što smo ovdje. Vjerujemo da ćemo se češće družiti i da ćemo promovirati ne samo atletiku, već i grad Suboticu i općenito sport. Mladi su naše najveće blago, trebamo u njih ulagati, poticati ih da izrastu u šampione, kvalitetne ljude i da postanu najbolja verzija sebe“, kazao je Bekrić.

Strahinja Radaković i Adriana Villagos – koja je na tek minulom juniorskom prvenstvu Vojvodine održanom 22. kolovoza u Novom Sadu zabilježila svoj 15. „rekord“ Srbije u mlađim kategorijama, prvi put u karijeri bacala seniorsko koplje od 600 grama i zabilježila fantastičan hitac od 57,41 metara – zahvalili su se gradu Subotici i Atletskom klubu "Spartak" na, kako su rekli, gostoprimstvu i sjajnim uvjetima za pripreme.

13631_2.jpg