Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Priopćenje u povodu održavanja svečane sjednice za Dan grada 2020. godine

28.08.2020.

Na prijedlog predsjednika Skupštine grada Subotice gospodina Dr. sc. Bálinta Pásztora, a sukladno dogovoru s gradonačelnikom grada Subotice, gospodinom Stevanom Bakićem, izvješćuju se građani da će se održati svečana sjednica Skupštine grada Subotice u povodu obilježavanja Dana grada Subotice, budući da postoji zajednička želja da se naglasi važnost obilježavanja dana našega grada koji je odlukom carice Marije Terezije 01. rujna 1779. godine postao slobodan kraljevski grad.

 13640_1.jpg

Svečana sjednica će se, uz uvažavanje svih epidemioloških mjera, održati u utorak  01. rujna 2020. godine u 12 sati u Velikoj vijećnici Gradske kuće na kojoj će biti uručene plakete u povodu dodjele zvanja Počasni građanin i priznanja Pro Urbe.

U cilju pridržavanja preporuka medicinske struke i očuvanja zdravlja ljudi, gosti i štovatelji našeg grada neće biti pozvani na svečanost, već će istoj nazočiti samo vijećnici Skupštine grada Subotice, pokrajinski i narodni zastupnici s prebivalištem u Subotici, članovi Gradskog vijeća te predstavnici državnih tijela sa sjedištem u našem gradu.

Uz izražavanje dubokog štovanja prema građanima grada Subotice, unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju i izvješćujemo građane kako  će sukladno dugogodišnjoj praksi, svečanu sjednicu Skupštine grada Subotice moći pratiti  putem izravnog televizijskog prijenosa.