Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Naredba Gradskog stožera za izvanredne situacije

28.08.2020.

Gradski stožer za izvanredne situacije Grada Subotice je na 13. izvanrednoj sjednici održanoj danas donio naredbu kojom je prilikom održavanja javnih kulturno-umjetničkih događaja u zatvorenom prostoru dozvoljeno prisustvo najviše 500 posjetitelja istodobno, i to tako da svako drugo mjesto za sjedenje bude slobodno i uz obvezatno nošenje zaštitnih maski. Obveza se odnosi na posjetitelje jednako kao i na zaposlene koji sudjeluju u organizaciji događaja. U naredbi, koju je potpisao zapovjednik Stožera za izvanredne situacije gradonačelnik Stevan Bakić, navodi se da je prisustvo najviše 500 posjetitelja istodobno dozvoljeno i kada se javni kulturno-umjetnički događaj održava na otvorenom prostoru tako da se između posjetitelja održava rastojanje od najmanje jedan i pol metar, uz obvezatno nošenje zaštitnih maski koje uz posjetitelje moraju nositi i zaposlenih koji sudjeluju u organizaciji događaja.

13641_1.jpg

Naređuje se gospodarskim subjektima koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost da u ugostiteljskim  kao i noćnim klubovima na teritoriju grada Subotice, ograniče radno vrijeme na razdoblje od 6 do 24 sata uz obvezatnu primjenu svih preventivnih mjera od utjecaja na sigurnost i zdravlje zaposlenih i korisnika usluga, osobito onih koje se odnose na sprječavanje širenja zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-Cov–2.

Nadzor nad primjenama mjera ove naredbe obavljat će Gradska uprava Grada Subotice putem Tajništva za inspekcijsko-nadzorne poslove.

Naredba je donesena na temelju članka 43. Zakona o smanjivanju rizika od katastrofa i upravljanju izvanrednim situacijama („Službeni glasnik Republike Srbije“: broj 87/18), a u vezi s Naredbom o proglašenju epidemije zarazne bolesti COVID-19 („Službeni glasnik RS“: broj Z7/20).