Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Gradonačelnik prisustvovao kolegiju tajnika tajništava Gradske uprave

31.08.2020.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić prisustvovao je, danas, redovitom tjednom kolegiju tajnika tajništava Gradske uprave grada Subotice koji je sazvala načelnica Gradske uprave Marija Ušumović Davčik. Gradonačelnik Bakić je, svojim prisustvom na ovom redovitom sastanku rukovoditelja svih sektora koji čine Gradsku upravu, postupao u skladu s vlastitim ovlastima, na temelju Zakona o lokalnoj samoupravi i Statuta grada Subotice, koji mu daju ovlasti da usmjerava i usklađuje rad Gradske uprave, davanjem smjernica, uputa i načelnih stavova.

13645_1.jpg

Na današnjem kolegiju razgovaralo se o temama iz svih područja u ovlasti Gradske uprave, a gradonačelnik je, aktivno sudjelujući u raščlambi svih tekućih zadataka, naglasio ulogu Gradske uprave kao servisa svih građana i potrebu da se svi njezini rukovoditelji postave proaktivno u odnosu na izazove, a otvoreno i uslužno u odnosu na građane.

Naglasio je također potrebu reafirmiranja Kodeksa ponašanja zaposlenih i važnost strogog pridržavanja Odluke o određivanju radnog vremena i svih visokih standarda koji se tiču stege i učinkovitosti zaposlenih u Gradskoj upravi.

Po okončanju kolegija gradonačelnik Bakić je istaknuo da će njegovo osobno zanimanje za rad Gradske uprave i prisustvo na kolegiju postati periodična praksa, u cilju što bolje koordinacije i kvalitetnog usmjeravanja rada svih relevantnih gradskih službi i struktura.