Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Održana prva izvanredna sjednica Skupštine grada

01.09.2020.

Na prvoj izvanrednoj sjednici Skupštine grada Subotice, održanoj u Velikoj vijećnici Gradske kuće, usvojeno je svih sedam točaka dnevnog reda. Doneseni su zaključci o prestanku mandata vijećnika Skupštine grada, verificirani su mandati vijećnika Skupštine grada i donesene odluke o dodjeli zvanja Počasni građanin i priznanja „Pro urbe“.

13647_2.jpg

Vijećnici su donijeli zaključke o prestanku mandata vijećnika Skupštine grada Subotice Stevana Bakića (Izborna lista „Aleksandar Vučić – Za našu djecu“), Imrea Kerna, Hargite Ercsi i Zsuzsanne Magosi (Izborna lista „Savez vojvođanskih Mađara – István Pásztor”).

Nakon usvajanja izvješća Verifikacijskog odbora, donesena je i odluka o potvrđivanju mandata vijećnika Nikole Popovića (Izborna lista „Aleksandar Vučić – Za našu djecu“), Belle Butas, Zite Nagy i Izabelle Nagy (Izborna lista „Savez vojvođanskih Mađara – István Pásztor”).

Vijećnici su donijeli odluku da se zvanje Počasni građanin – koje se dodjeljuje za istaknuto i trajno životno djelo u području znanosti, gospodarstva, umjetnosti i obrazovanja i odgoja kao i za rezultate postignute u javnom životu i razvoju kulturnog stvaralaštva i to fizičkim osobama koje su vlastitim djelima i činjenjima pridonijele podizanju ugleda grada u zemlji i inozemstvu – dodijeli Gyuli Pálfiju, inženjeru elektrotehnike.

Na današnjoj, prvoj izvanrednoj sjednici Skupštine grada, donesena je i odluka da se priznanje „Pro urbe“ –  koje se dodjeljuje za istaknuta djela koja značajno pridonose ugledu grada, i to pravnim i fizičkim osobama, kao i drugim organizacijama za istaknute znanstvene, kulturne i umjetničke aktivnosti; odnosno za značajnu djelatnost u obrazovanju, komunalnom, socijalnom, zdravstvenom, gospodarskom području kao i onima koji su vlastitim radom pridonijeli većem stupnju razvoja javnog reda i mira i osobama koje su vlastitim sportskim i drugim rezultatima pronijeli slavu svog grada – dodijeli Ériki Kabok, novinaru, uredniku, i dr. sci. med. Gordani Krtinić, specijalistu epidemiologije.