Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vijesti

Interaktivne školske ploče i projektori za pet osnovnih škola

03.09.2020.

Član Gradskog vijeća zadužen za područje socijalne zaštite i zdravstva, Ilija Đukanović, i Magda Fehérvári, projekt-menadžer projekta „Interkulturalizam i antidiskriminacija u Subotici“, koji se realizira u okviru programa Podrška EU inkluziji Roma – Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma koji provodi Stalna konferencija gradova i općina (SKGO), a financira Europska unija, uručili su danas , u Osnovnoj školi „Đuro Salaj“, ravnateljima pet osnovnih škola interaktivne školske ploče i projektore. Vrijednost projekta iznosi 65.000 eura.

13651_1.jpg

Đukanović je, u tom povodu, izjavio da su u okviru projekta „Interkulturalizam i antidiskriminacija u Subotici“ uručene interaktivne školske ploče i projektori za pet osnovnih škola: OŠ „Đuro Salaj“, OŠ „Matko Vuković“, OŠ „ István Szécsenyi“, OŠ „Vuk Karadžić“, Bajmak, i OŠ „János Hunyádi“, Čantavir, i da se projekt, čija je vrijednost 65.000 eura, realizira u okviru programa Podrška EU inkluziji Roma i Romkinja.

„Projekt predviđa suradnju grada Subotice i civilnog sektora, tako da su jedan projektor i interaktivna školska ploča namijenjeni Edukativnom centru Roma. U okviru projekta organizirat će se radionice u školama, literarne sekcije na temu Interkulturalizam i antidiskriminacija, izrada časopisa 'Mozaik', kao i radionice u mjesnim zajednicama, a bit će izrađen i Vodič za interkulturalizam namijenjen školama“, naveo je Đukanović.

Dobiveni Projekt, dodao je, rezultat je rada Savjeta za unaprjeđenje položaja Roma i Romkinja u Subotici od 2016. godine, što je počelo usvajanjem Lokalnog akcionog plana 2017. godine, formiranja Mobilnog tima i sudjelovanja u okviru programa „Romakted“.

„Grad Subotica će i u predstojećem razdoblju snažno podupirati romsku zajednicu u gradu u cilju poboljšanja uvjeta života, obrazovanja, zaposlenja i stanovanja“, poručio je Ilija Đukanović.

Asistent na ovom projektu i koordinator Mobilnog tima, Stevan Nikolić, naglasio je, među ostalim, da je današnja dodjela interaktivnih školskih ploča i projektora civilnom sektoru i osnovnim školama obuhvaćenim ovim projektom nastavak odgovornog odnosa subotičke lokalne samouprave prema romskoj zajednici na teritoriju grada Subotice, pokazatelj njezina odgovornog pristupa rješavanju romske problematike kroz institucije sustava i izraz potpore romskoj zajednici u procesu inkluzije.