Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Koncert za medicinske djelatnike i pacijente u dvorištu Opće bolnice

03.09.2020.

U znak zahvalnosti liječnicima, medicinskim sestrama i ostalom medicinskom osoblju za borbu koju pokazuju tijekom epidemije korona virusa, ali i potpore pacijentima koji se bore protiv zarazne bolesti COVID-19, Subotički simfonijski orkestar je danas održao koncert u dvorištu Opće bolnice Subotica. Koncertu je prisustvovao i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

13654_1.jpg

Direktor Subotičkog simfonijskog orkestra i član Gradskog vijeća zadužen za područje obrazovanja i kulture Miloš Nikolić je, obraćajući se medicinskim djelatnicima, u ime gradonačelnika Stevana Bakića i vlastito ime izrazio zahvalnost za, kako je rekao, humanost i požrtvovanost koju svakodnevno ispoljavaju prema pacijentima tijekom pandemije korona virusa.

„Mi, djelatnici u kulturi došli smo na ideju zahvaliti se vama, našim herojima ovog vremena. A mi vam se drugačije i ne znamo zahvaliti osim dobrom i kvalitetnom glazbom. Zato bih se danas zahvalio i Subotičkom simfonijskom orkestru na lijepoj gesti. Siguran sam da ćemo vas u narednih 45 minuta usrećiti, da bar na trenutak zaboravite na ovu pošast koja nas je obuhvatila. Zahvalio bih se solistima, Mirni Radulović, koja nas je predstavljala na Euroviziji, Ljubomiru Popoviću, tenoru i, svakako, ravnatelju Mikici Jeftiću koji je to s nama dobro uvježbao“, istaknuo je Miloš Nikolić.

U ime medicinskih djelatnika Opće bolnice, Subotičkom simfonijskom orkestru zahvalila se Marina Rastović, šef Respiratorne ambulante.

„Umjetnici su oduvijek bili poznati kao spona koja povezuje u teškim vremenima. Glazbenici su podizali duh vojskama pred bitke, liječili duše carevima i vraćali snagu narodu. Kao amaterski glazbenik i sama znam da je sposobnost sviranja i pjevanja ipak dar od Boga. Hvala vam što ste nam se, koristeći taj dar, zahvalili na ovako lijep način. Postoji jedna sličnost između vas glazbenika i nas zdravstvenih djelatnika: nema tog novca i tih riječi koje mogu opisati vaši zvuci i naša djela humanosti“, naglasila je Marina Rastović.

Na repertoaru Subotičkog simfonijskog orkestra bila je i glazba iz domaćih i stranih filmova.

Tijekom koncerta, koji je počeo u 14 sati, poštovane su sve preventivne mjere.