Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Gradonačelnik sa suradnicima uručio pomoć obitelji Perc-Op

14.09.2020.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić danas je sa suradnicima uručio pomoć osmočlanoj obitelji Perc-Op u naselju Gabrić koja je u fokus javnosti dospjela nakon priče dvanaestogodišnjeg Istvána Opa koji objed iz škole "Žarko Zrenjanin" nosi kući kako bi ga podijelio s braćom i sestrom. U dom ove obitelji stiglo je 16 paketa, odnosno oko 160 kila robe, od kojih su dvije trećine prehrambeni proizvodi, a trećina sredstva za higijenu. Osim ove pomoći, gradonačelnik Bakić je obećao da će osigurati odjeću, obuću, školski pribor i igračke za djecu Imrea Perca koji s Győngyikom Op ima jednog sina Leventea, ali je i djecu iz njezina prethodnog braka prihvatio kao vlastitu.

 13670_1.jpg

„Odmah nakon dobivenih informacija o problemima koje ima mali Šanjika i njegova višečlana obitelj okupio sam svoje suradnike i direktora ’Tržnice’ Branislava Joku da vidimo na koji način možemo pomoći. Normalno je da je prvo što smo uočili problem nedostatka hrane. Pažljivo smo razmotrili njihove potrebe i napravili 16 paketa s oko 160 kila robe“, rekao je gradonačelnik Bakić.

Pored ovog što smo danas donijeli, dodao je, popisane su potrebe za školskim priborom, odjećom, obućom, igračkama za djecu, a vidjet ćemo i kako još možemo, kao Grad, pomoći ovoj višečlanoj obitelji.

„Ovdje sam došao iz još jednog razloga - izraziti divljenje prema Imreu Percu koji je s velikom odgovornošću i savjesno preuzeo brigu o djeci Győngyike Op. To nije samo humana gesta, već je Imre demonstrirao kako se treba jedan muškarac i veliki čovjek ponijeti u ovoj inače teškoj situaciji“, naglasio je Stevan Bakić.

O skromnosti ove obitelji dovoljno je reći da je dječak, upitan ima li neku posebnu želju da mu ispuni gradonačelnik, rekao: „Dosta je, ima svega“.

I Imre Perc, koji sa svojih deset prstiju osigurava egzistenciju za osmočlanu obitelj, kaže da im ne treba ništa više.

„Sad imamo sve, dobili smo sve od gradonačelnika i bilo bi puno tražiti više. Imam 37 godina i bilo bi sramota da se žalim da nam treba još i da tražimo da nam drugi nešto kupe. Nama ova pomoć mnogo znači, za djecu osobito“, kazao je Imre Perc.

Majka Győngyika zahvalila se također gradonačelniku i svima koji im pomažu jer kako kaže, od jedne plaće i dječjeg doplatka ne bi mogli sve to djeci priuštiti.

A njih je u njihovom domu šestero. Osim najmlađeg sina Leventea Perca kojeg ima s Imreom tu su István Op i Karolina, Gábor, János i Sándor Sinka, dok je najstarija Klementina Sinka smještena u Feketiću u hraniteljskoj obitelji.

13670_2.jpg