Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vijesti iz gospodarstva

Održana završna konferencija programa „Samo pravno zaokruženo javno vlasništvo je dobro javno vlasništvo“

14.09.2020.

Završna konferencija programa „Samo pravno zaokruženo javno vlasništvo je dobro javno vlasništvo“ partnera Grada Subotice i Općine Senta održana je danas u Senti. Projekt vrijedan 240.095 eura financiran je u okviru Programa Europske unije “Exchange 5”.

Za realizaciju ovog projekta Europska unija bespovratno je opredijelila više od 180.000 eura. Ostatak novca osigurale su gradska, odnosno općinska uprava Subotice i Sente.

Menadžerica projekta „Samo pravno zaokruženo javno vlasništvo je dobro javno vlasništvo” Zagorka Panić ističe da je suština u domaćinskoj brizi i upravljanju gradskom, odnosno općinskom imovinom.

“Imamo velikog pomaka u Subotici, u smislu da smo od 250 nelegalnih javnih objekata, pored legalizacije 50 objekata koju smo sami financirali, ovim projektom uspjeli legalizirati 88 objekata", istaknula je Zagorka Panić, pomoćnica gradonačelnika grada Subotice i menadžerica projekta.

Predsjednik općine Senta Rudolf Cégledi je rekao da od oko 7.000 nelegalnih objekata općina ima oko 1.800.

"Uspeli smo evidentirati i srediti 669 objekata. Pored zgrada tu su i ceste, nogostupi, razni kanali. Smatramo da je ovo veoma važan zadatak općine, jer ovim što je evidentirano, mi možemo pravno gazdovati, prijaviti se na natječaje, naći donatore, znači imati veći prihod u našem proračunu", rekao je Rudolf Cégledi,

Projekt je realiziran uz podršku Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Ministarstva financija u suradnji sa Stalnom konferencijom gradova i općina. U ovaj program bilo je uključeno 48 lokalnih samouprava.