Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

„Filmharmonija“ na središnjem gradskom trgu

16.09.2020.

Na središnjem gradskom trgu Subotičani će 19., 20. i 21. rujna imati priliku uživati u projekciji kultnih filmova Charlieja Chaplina „Pseći život“ i „Mališan“ uz glazbeni spektakl velikog orkestra Zagrebačke filharmonije. Na sceni će tijekom sve tri večeri nastupiti 60 izvođača pod ravnateljskom palicom Krešimira Batinića. Programom nazvanim „Filmharmonija“ obilježava se 130 godina od rođenja velikana filmske umjetnosti Charlieja Chaplina.


Najavljujući ovaj jedinstveni umjetnički spektakl član Gradskog vijeća zadužen za područje obrazovanja i kulture Miloš Nikolić istaknuo je da će se spojem filma i glazbe pred subotičkom publikom naći dio kulturnog stvaralaštva najvećeg komičara svih vremena.

13677_1.jpg

„Ovo je znak da će nova gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Stevanom Bakićem ovakve, velike kulturne događaje sigurno podupirati jer je ona dijelom identiteta Subotice“, istaknuo je Miloš Nikolić.


Program koji svake večeri počinje u 20 sati je besplatan, naveo je Miloš Nikolić i pozvao građane da uživaju u ovom nesvakidašnjem događaju na otvorenom uz pridržavanja svih mjera, nošenja maske i držanja rastojanja.


„Filmharmonija“, projekt sufinanciran iz INTERREG IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija 2014. – 2020.,  do sada je održan u tri grada: Novom Sadu, Iloku i Vukovaru.  Kruna događanja bit će u Subotici. Partner Zagrebačkoj filharmoniji na ovom projektu je Muzička omladina Novog Sada.


Predstavnik Muzičke omladine Novog Sada Milan Radulović rekao je da Subotica nije slučajno izabrana za vrhunac ovog projekta.


„Subotica je grad koji svojim kulturnim pregnućima, umjetnicima koji su ponikli u ovoj sredini i brojnim institucijama i Filmskim festivalom kakav je Palićki festival europskog filma zaslužuje naći se na karti gradova koji će vidjeti jedan ovakav projekt“, rekao je Milan Radulović.


U slučaju lošeg vremena, programi će biti izmješteni u Veliku vijećnicu Gradske kuće.