Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Prijam za predstavnike Sportskog saveza Srbije

17.09.2020.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić i predsjednik Skupštine grada, dr. Bálint Pásztor, primili su danas, u Zelenoj dvorani Gradske kuće, predstavnike Sportskog saveza Srbije, predsjednika Davora Štefaneka, generalnog tajnika Gorana Marinkovića i pravnog savjetnika profesora Nenada Đurđevića. Sastanku su prisustvovali i član Gradskog vijeća zadužena za područje sporta i mladih, Nataša Aleksić, sportski direktor Rvačkog kluba „Spartak“ Sreten Damnjanović i generalni tajnik Sportskog saveza Subotice Dejan Vuković. Prijam je upriličen uoči Panel diskusije koja je danas u Plavoj dvorani Gradske kuće okupila predstavnike 13 teritorijalnih sportskih saveza.

13680_1.jpg

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić rekao je da mu je iznimno zadovoljstvo zbog prilike da, u ime Grada Subotice, pozdravi sudionike panel diskusije Sportskog saveza Srbije. On je istaknuo da su Subotičani ponosni na olimpijskog šampiona, našeg sugrađanina Davora Štefaneka koji predsjedava Nacionalnim sportskim savezom.

13680_2.jpg

„Ovaj grad iznjedrio je mnogo vrhunskih sportaša. Mnogo sadašnjih i budućih subotičkih šampiona danas su okupljeni oko Sportskog saveza Subotice, koji uspješno predvodi generalni tajnik Dejan Vuković i njegov tim. Sa skoro 150 sportskih klubova, društava i saveza, subotička krovna sportska organizacija je među najaktivnijim u Srbiji, s ponosnom tradicijom koja je počela u ovom obliku 1961. godine“, naglasio je Stevan Bakić.

Grad Subotica je posljednjih godina, kako je istaknuo, imao odličnu suradnju kako s nacionalnim, tako i s lokalnim savezom i ona će se u predstojećem razdoblju i nastaviti.

„Ulagalo se mnogo u sportsku infrastrukturu i u tom području imali smo veliku podršku Republike i Pokrajine. Vjerujem da ćemo skupa realizirati još mnogo projekata od značaja za sport“, rekao je Stevan Bakić.

13680_3.jpg

Svim gostima, sudionicima panel diskusije, gradonačelnik Bakić poželio je kvalitetnu diskusiju i ugodan boravak u našem gradu.

Predsjednik Skupštine grada dr. Bálint Pásztor podsjetio je da je Subotica uvijek bila grad sportova tako da se tradicija sporta u Subotici njeguje duže od stoljeća.

„Velika je čast što su na čelu Sportskog saveza Srbije baš naši Subotičani. Subotica to zaslužuje i sigurno, u najpozitivnijem smislu, iz toga može profitirati. To su pokazale i ove prethodne tri godine od kada oni vode Sportski savez Srbije“, istaknuo je dr. Bálint Pásztor.

Predsjednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek zahvalio se novoizabranom gradonačelniku Subotice Stevanu Bakiću i svim čelnim ljudima u Subotici i izrazio nadu da će se dobra suradnja nastaviti kako bi se sport u Subotici podigao na još višu razinu.

„Pripala mi je čast voditi Sportski savez Srbije prije tri godine i mislim da to dobro radim skupa sa svojim suradnicima i mogu obećati da ćemo nastaviti dobru suradnju, organizirati panel diskusije, male sajmove sporta, kao što smo ove godine u Subotici koja je uvijek izniman domaćin“ rekao je Davor Štefanek.