Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Prijam za članove orkestra Zagrebačke filharmonije

19.09.2020.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić večeras je u predvorju Velike vijećnice u Gradskoj kući pozdravio članove orkestra Zagrebačke filharmonije. Prijam je upriličen uoči početka nesvakidašnjeg događaja, na središnjem gradskom trgu pod nazivom „Filmharmonija“. Taj je događaj spojio kultne filmove Charlieja Chaplina i glazbu velikog orkestra Zagrebačke filharmonije, u kome će Subotičani uživati kako večeras tako i u predstojeća dva dana. Goste je dočekao i član Gradskog vijeća zadužen za područja obrazovanja i kulture, Miloš Nikolić.

13684_3.jpg

Pozdravljajući u ime grada i u vlastito ime članove orkestra Zagrebačke filharmonije, gradonačelnik Bakić je istaknuo da mu je iznimno zadovoljstvo što je jedan tako renomirani ansambl, kakav je Zagrebačka filharmonija, u godini kada proslavlja 150 godina vlastita postojanja, prvi put u našem gradu.

„Ovim značajnim projektom, kojim se proslavlja 130 godina od rođenja vrhunskog filmskog stvaratelja Charlieja Chaplina, Zagrebačka filharmonija u suradnji s Muzičkom omladinom Novog Sada, u naš grad donosi jedinstven spoj glazbe i umjetnosti, a gradu Subotici priliku za potvrdi vlastiti gostoljubivi i multikulturni duh, ali i važnost koju pridaje kulturi, obzirom na to da Subotica ima iznimno bogato kulturno naslijeđe”, naglasio je Stevan Bakić.

On je goste ukratko upoznao sa Suboticom navodeći da je ona danas, među ostalim, prepoznatljiva kao moderan europski grad umjetnosti. O tome, kako je naveo, svjedoče brojni festivali, koncerti, raznovrstan i bogat kazališni život... koje grad Subotica brižljivo njeguje.

„Naš grad je, među ostalim, poznat po Festivalu europskog filma Palić, jednoj od najznačajnijih filmskih manifestacija u regiji koja je završena u petak, 18. rujna. Na neki način ovaj filmsko–glazbeni trodnevni doživljaj će biti i svojevrstan produžetak našeg uglednog festivala, a svakako nastavak značajnih umjetničkih događanja u gradu”, kazao je gradonačelnik Bakić.

Iznimno se radujem danima koji su pred nama, dodao je gradonačelnik, i podsjetio kako ne treba zaboraviti da Chaplinova ostvarenja nose jake poruke, i te kako aktualne i danas.

„Nadam se da će se tijekom naredna tri dana naši gosti iz Hrvatske upoznati sa šarmom našeg grada, koji će ih osvojiti tako da će poželjeti vratiti mu se”, rekao je Stevan Bakić.

Direktor Zagrebačke filharmonije Mirko Boh istaknuo je da je njihov slogan u jubilarnoj sezoni 150 godina Zagrebačke filharmonije – „Grlimo vas glazbom”.

„Mi samo tako i znamo, glazba je bezvremenska, potrebna je svima, kao i ljubav. Zato mi je drago da smo ovdje skupa s Charliem Chaplinom, čovjekom koji dulje od stoljeća zasmijava sve generacije. Vjerujemo da ćemo opet doći u Suboticu, jer se već sad lijepo i ugodno osjećamo”, rekao je Mirko Boh.

Subotičani će kako večeras tako i sljedeća dva dana moći uživati uz ovaj jedinstveni doživljaj koji pruža projekcija Chaplinovih filmova „Pasji život“ i „Mališan“, uz glazbenu pratnju Zagrebačke filharmonije pod vodstvom maestra Krešimira Batinića.

13684_4.jpg