Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Gradonačelnik Bakić obišao radove na izgradnji spa-centra s akva-parkom na Paliću

24.09.2020.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić obišao je danas radove na izgradnji spa-centra s akva-parkom na Paliću. Gradonačelnik Bakić je, u tom povodu, izjavio da su za realizaciju ovog projekta koji se izvodi u dvije faze Vlada Republike Srbije, Pokrajinska vlada i Grad Subotica osigurali milijardu i sto jedanaest milijuna dinara, da je zbog pandemije korona virusa produžen rok za završetak radova i da bi se ova, za naš grad veoma značajna investicija trebala okončati početkom ožujka 2021. godine.

 13698_1.jpg

Uz podsjećanje da je temeljni kamen za izgradnju spa-centra s akva-parkom na prostoru Muškog štranda na Paliću položen 15. prosinca 2018. godine, gradonačelnik Bakić je rekao da je prva faza radova završena, da su radovi na drugoj, ujedno i završnoj fazi otpočeli u ožujku ove godine, da je predviđeno njihovo trajanje od 250 dana i da se ovaj kompleks izgradi do kraja 2020. godine.

„Zbog pandemije korona virusa i posljedica koje je izazvala, konzorcij izvođača na čelu s tvrtkom ’Aleks engineering & construction’ iz Beograda često je radio s 50 posto kapaciteta, rok za završetak spa-centra s akva-parkom produljen je za 110 dana, odnosno do početka ožujka 2021. godine“, istaknuo je gradonačelnik Bakić.

Realizacijom ovog projekta, a koristeći prirodne izvore termomineralne vode na Paliću, razvijat će se usporedo toplički, ali i kongresni turizam, naglasio je gradonačelnik Bakić i dodao da će se sve to odraziti na gospodarsko-ekonomsko okruženje koje će privući brojne domaće i strane investitore da svoj kapital ulože upravo na Paliću.

13698_2.jpg

„Ovo je prilika da izrazim zahvalnost Vladi Srbije i Pokrajinskoj vladi na ogromnoj podrški u realizaciji ove, za grad Suboticu veoma značajne investicije. Zahvaljujem se, također, i konzorciju izvođača na poštovanju ugovorenih obveza i kakvoći radova koje izvodi, kao i vama cijenjeni predstavnici medija na velikom zanimanju za realizaciju ovog projekta”, rekao je Stevan Bakić.

Direktor DOO „Park Palić“, Nebojša Daraboš, podsjetio je da se kompleks gradi na prostoru površine 4,4 hektara, da će se na 28,5 tisuća četvornih metara vanjskog prostora izgraditi pet bazena, od kojih će najmanje jedan biti s termalnom vodom, a da će se u zatvorenom objektu – na površini od oko tri tisuće četvornih metara – izgraditi pet bazena i dio sa spa sadržajima.

„Najveća kapaciteta kompleksa je 2.500 korisnika, s tim da je u zatvorenom dijelu predviđeno najviše 500 posjetitelja istovremeno, dok će u vanjskim sadržajima istovremeno moći uživati 2.000 posjetitelja“, kazao je Daraboš.

Govoreći o drugim ulaganjima, ove godine, u Palić, on je naveo da je „Park Palić“ od resornog ministarstva osigurao sredstva za izgradnju „Avantura parka“ koji će, kako je rekao, obogatiti sadržaj na Pješčanoj plaži, kao i za rekonstrukciju dva toaleta, kod „Male gostione“ i na Pješčanoj plaži.

13698_3.jpg