Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Počeli radovi na rehabilitaciji kolnika u MZ „Centar II“

30.09.2020.

Direktor Javnog poduzeća za upravljanje cestama, urbanističko planiranje i stanovanje, Predrag Radivojević, obišao je danas radove na rehabilitaciji kolnika na Trgu Sinagoge, Trgu Jakaba i Komora, Petőfi Sándora i Istvána Szécsényija, u Mjesnoj zajednici „Centar II“. Asfaltira se oko 7.000 četvornih metara kolnika, radovi su vrijedni 17 milijuna dinara i financiraju se iz gradskog proračuna.

13706_1.jpg

Uz konstataciju da je kolnik u ovim ulicama bio značajno oštećen i da se na ovom prostoru nalazi Sinagoga, jedan od simbola ovog grada i značajno turističko odredište koje je prošle godine posjetilo oko 20.000 ljudi, Radivojević je rekao da je bilo neophodno urediti ove prometnice.

„S druge strane, tu su i Mliječna tržnica i Gimnazija 'Svetozar Marković', koju pohađa oko oko 870 učenika, tako da je bilo neophodno sve ovo završiti. Nakon asfaltiranja, uradit ćemo vodoravnu signalizaciju. Otok kod Gimnazije će, umjesto dosadašnja 22 imati 34 mjesta za parkiranje. Tijekom izvođenja radova promet je reguliran tako da se osigura pristup svim stanarima. Nakon završetka radova, obavit će se obilježavanje vodoravne signalizacije“, naglasio je Predrag Radivojević.

Tijekom ovoga mjeseca, dodao je Radivojević, završena je rehabilitacija nogostupa u Rudić ulici i ulici Matka Vukovića.

„Nogostup u Rudić ulici je zbog postavljanja brojnih instalacija bio u vrlo lošem stanju. Stari asfaltni sloj je u potpunosti uklonjen i nanesen novi. I u ulici Matka Vukovića nogostup je, također, bio u vrlo lošem stanju. U ovoj ulici je nanesen novi asfaltni sloj s obiju strana. Ukupna površina koja je rehabilitirana u ovim ulicama je tri tisuće četvornih metara. Sredstva za realizaciju ove investicije, u vrijednosti od tri milijuna dinara, osigurao je također Grad Subotica“, rekao je Predrag Radivojević.

Prema njegovim riječima, nakon završetka ovog poteza radit će se nogostup u Strossmeyerovoj ulici, na strani Gradske kuće, gdje je planirano uređenje nogostupa i biciklističke staze u dužini od 230 metara.

„Nakon toga planiramo uraditi biciklističku stazu od Aleksandrova do Opće bolnice, u dužini od 1,3 kilometra, a za kraj ostavljamo negdašnju Gorenjsku ulicu, povez MZ 'Dudova šuma', Radijalca, s Kelebijskom cestom, u dužini od oko 700 metara“, najavio je Predrag Radivojević.

Tehnički direktor tvrtke „Vojput“, Vukoslav Vukoslavović, izrazio je zahvalnost građanima i institucijama na razumijevanju, kao i lokalnoj samoupravi koja im je, kako je rekao, omogućila da se radovi izvedu što je moguće kvalitetnije.

„Nije jednostavno izmjestiti promet iz središta grada, ali uspijevamo. Radove ćemo privesti kraju do sredine idućeg tjedna“, kazao je Vukoslavović.