Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Predsjednik Skupštine grada primio predsjednicu Nacionalnog vijeća hrvatske nacionalne manjine

01.10.2020.

Predsjednik Skupštine grada Subotice dr.sc. Bálint Pásztor sastao se danas s izaslanstvom Nacionalnog vijeća hrvatske nacionalne manjine koju je predvodila predsjednica Jasna Vojnić.

13708_1.jpg 

Predsjednica Nacionalnog vijeća hrvatske nacionalne manjine Jasna Vojnić upoznala je predsjednika Skupštine grada Subotice o dosadašnjim aktivnostima i radu Nacionalnog vijeća kao i pomacima koji su se ostvarili, a od iznimne su važnosti  za hrvatsku zajednicu.

Na sastanku se razgovaralo o izazovima i problemima s kojima se suočava hrvatska nacionalna manjina u područjima o kojima skrbi Nacionalno vijeće hrvatske nacionalne manjine, kao što su obrazovanje, informiranje, kultura i službena uporaba jezika i pisma. Pored problema na koje Nacionalni vijeće nailazi u svom radu, istaknute su i pozitivne informacije poput činjenice da je ove godine obilježeno punih 18 godina postojanja cjelovite nastave na hrvatskom jeziku.

Predsjednik Skupštine grada Subotice dr.sc. Bálint Pásztor naglasio je kako će, nakon što se upoznao s problemima pripadnika hrvatske nacionalne manjine u Gradu Subotici u područjima o kojima skrbi Nacionalno vijeće, nastojati poduzeti radnje koje bi doprinijele rješavanju problema pripadnika nacionalnih manjina, a ujedno i pripadnika hrvatske nacionalne manjine.

13708_3.jpg

                                                                        Služba za skupštinske poslove