Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Obilježen Dan bolnice

01.10.2020.

„Proslava Dana bolnice prilika je da se, uz čestitke na obilježavanju ovog značajnog datuma, u ime grada Subotice i vlastito ime zahvalim medicinskom i nemedicinskom osoblju Bolnice na svemu što su učinili i što još uvijek čine tijekom borbe protiv korona virusa, nerijetko rizikujući vlastite živote da bi spasili živote drugih”, izjavio je danas gradonačelnik Subotice Stevan Bakić na obilježavanju Dana bolnice, 1. listopada.

13709_1.jpg

Obilježavanje 179. obljetnice od utemeljenja Opće bolnice Subotica, naglasio je, prilika je za navesti da je od siječnja 2017. do kraja kolovoza 2020. godine u nabavku medicinske opreme sa sve tri razine vlasti investirano više od 200 milijuna dinara.

„U Općoj bolnici je sredinom siječnja 2018. godine otvorena angio-dvorana, u čije opremanje je uloženo više od 70 milijuna dinara. Na Odjeljenju radiologije početkom veljače 2019. godine počeo je s radom skener najnovije generacije, u koji je investirano 45 milijuna dinara, a početkom veljače ove godine otvoren je Centar za izvantjelesnu oplodnju na koji se čekalo više od desetljeća i ukoji je uloženo 300.000 eura“, podsjetio je gradonačelnik Bakić.

Uz isticanje da će Vlada Srbije, Pokrajinska vlada i Grad Subotica i ubuduće ulagati u nabavku suvremene medicinske opreme, kao jednom od preduvjeta za kvalitetan rad, gradonačelnik je rekao da će se uskoro krenuti u realizaciju projekta rekonstrukcije Opće bolnice za koji je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije osigurala sredstva.

„Molim vas da ne slušate pojedince koji, nažalost, Opću bolnicu tretiraju kao neki plijen ili nečiju ostavštinu, kao vlastito naslijeđe. Opća bolnice je jako bitna, strateška ustanova u kojoj na prvom mjestu treba biti struka. Rukovodstvo i kolektiv Opće bolnice trebaju raditi na jedinstvu i poboljšanju međusobnih odnosa“, poručio je gradonačelnik Bakić.

On je medicinskom i nemedicinskom osoblju Bolnice poželio da i dalje rade profesionalno, posvećeno, predano i učinkovito – kako bi građanima pružili što kvalitetniju zdravstvenu uslugu i liste čekanja na pojedine preglede sveli na najmanju moguću mjeru – i da u dobrom zdravlju još dugo, dugo, obilježavaju obljetnicu utemeljenja Opće bolnice Subotica.

Direktor Opće bolnice Subotica, dr. Slobodan Puškar, istaknuo je da je, na temelju raspoloživih činjenica i statističkih podataka, kolektiv Bolnice tijekom pademije korona virusa s najvišom ocjenom položio najteži ispit koji je pred subotičku Opću bolnicu postavljen od utemeljenja.

13709_2.jpg

Prema njegovim riječima, u prethodne tri i pol godine u subotičku Opću bolnicu uloženo je, kroz donacije i izravna i neizravna ulaganja, više od 350 milijuna dinara.

„Ponosni smo što smo opravdali uložena sredstva. Smanjili smo liste čekanja, kroz koje možemo pratiti proces korištenja i uporabu nabavljene opreme“, kazao je Slobodan Puškar.

Obilježavanje dana Bolnice počelo je intoniranjem himne „Bože pravde“.

13709_3.jpg