Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Obilježen završetak „Dječjeg tjedna“

11.10.2020.

Posljednjeg dana „Dječjeg tjedna“, tradicionalne manifestacije koja se ove godine, od 5. listopada održava pod sloganom „Podijeljena sreća dva puta je veća“, čija inspiracija su stihovi iz pjesme „Dobar drug“ našeg velikog pjesnika Jovana Jovanovića Zmaja, gradonačelnik Subotice Stevan Bakić primio je, u Gradskoj kući, oko četrdeset učenika subotičkih osnovnih škola. Nakon susreta s gradonačelnikom koji ih je, u Velikoj vijećnici Gradske kuće, ukratko upoznao s radom lokalnih institucija, djeca su ispisala svoje želje na balonima napunjenim helijem i zajednički ih pustili s prostora kod Plave fontane.

13734_1.jpg

Gradonačelnik Bakić je, obraćajući se đacima, njihovim učiteljima, nastavnicima i profesorima, u predvorju ispred Velike vijećnice u Gradskoj kući, istaknuo da je „Dječji tjedan“ u Subotici protekao u znaku brojnih tematskih aktivnosti iz područja obrazovanja, umjetnosti, sporta, zaštite okoliša, inkluzije.

13734_2.jpg

„Vlada Republike Srbije je, podsjetit ću, 2020. godinu proglasila godinom solidarnosti i suradnje. Sve aktivnosti bile su usmjerene k djeci kojoj je bila potrebna solidarnost, zato je i slogan 'Dječjeg tjedna' bio 'Podijeljena sreća dva puta je veća'. Nadam se da ste iz tog slogana izvukli stanovite pouke, da ste shvatili da je taj slogan i životna mudrost, i pouka za budućnost. Iako ste mali, nadam se da ćete razumjeti i vlastitu odgovornost, osobito u ovoj godini koja je iznimno teška, ne samo za Suboticu i Srbiju, nego za cijelo čovječanstvo. Vašim učiteljima i nastavnicima trebate pomoći da provedu mjere zaštite od korona virusa. A mi, stariji, pokazali smo vam da smo se kao pravi školski drugari oslonili jedni na druge i da nismo očajavali, nego smo suzbijali taj virus kako bismo vama osigurali uvjete da se možete družiti i jedni pored drugih biti u svojim odjelima“, naglasio je gradonačelnik Bakić.

13734_3.jpg

On je djeci poželio puno uspjeha i sreće u njihovom odrastanju, daljnjem školovanju, da uživaju u svojoj mladosti, da se obrazuju i da jednog dana budu uspješni u svom poslu, a potom ih je pozvao da skupa obiđu Veliku vijećnicu Gradske kuće, u kojoj se održavaju skupštinska zasjedanja i da, kako je rekao, vide u kakvim uvjetima funkcionira Skupština grada Subotice i sve njezine pripadajuće funkcije.

13734_4.jpg

Prijamu djece subotičkih osnovnih škola u Gradskoj kući, upriličenom u povodu završetka „Dječjeg tjedna“, prisustvovali su član Gradskog vijeća zadužen za obrazovanje i kulturu, Miloš Nikolić, i tajnica Tajništva za društvene djelatnosti, Jasmina Stevanović.

13734_5.jpg