Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vijesti iz kulture

Održan koncert Nataše Tasić Knežević

10.10.2020.

Gerontološki centar Subotica organizirao je večeras koncert operne glazbe za svoje korisnike u izvedbi Nataše Tasić Knežević i Saše Kneževića. Korisnici usluga i ovoga puta imali su prigodu sa svojih balkona i prozora pratiti nastup operne dive, a prije početka koncerta pozdravio ih je Miloš Nikolić, član Gradskog vijeća zadužen za područje obrazovanja i kulture.

13736_1.jpg

Nataša Tasić Knežević solistica je opere Srpskog narodnog kazališta u Novom Sadu. Diplomirala je u klasi prof. Šajnovića, a specijalistički studij završila u klasi prof. Višnje Pavlović. Tijekom studija radila je s Katarinom Jovanović i Jasminom Trumbetaš. Debitirala je u operi „Karmen“ u Narodnom kazalištu, a tijekom studija opernog pjevanja igrala je manje i srednje uloge u Narodnom kazalištu.

Saša Knežević radi kao pijanist u baletnoj školi „Dimitrije Parlić". Osnovne studije je završio u klasi Miloša Ivanovića, a specijalističke u klasi prof. Lj. Turlakov. Surađivao je s baletom Milanske skale, s baletom Bastille i Firence, te s baletnom trupom Drezden - Frankfurt. Kao operni pijanist nastupao je diljem zemlje i u inozemstvu.

Direktor Gerontološkog centra dr.sc. Nenad Ivanišević obratio se svim nazočnim gostima i zahvalio korisnicima usluga doma na strpljenju i snazi koju su pokazali za vrijeme su proveli i koje i dalje provode u izolaciji.

Na ovaj dan u svijetu se obilježava i Svjetski dan mentalnog zdravlja, a poznato je kako glazba pozitivno djeluje na naše tijelo i um. Svakoga dana dio vremena treba posvetiti slušanju  glazbe, što može uvelike pozitivno djelovati na mentalno stanje.

Znanstvenici su utvrdili kako je za osjećaj sreće dovoljno samo pet minuta slušanja glazbe.