Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vijesti

Dodijeljeni paketi hrane i higijene socijalno ugroženim obiteljima

16.10.2020.

U povodu obilježavanja Svjetskog dana hrane – 16. listopada i Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva – 17. listopada, u prostorijama Gradske organizacije Crvenog križa Subotica uručeni su paketi hrane i higijene socijalno ugroženim obiteljima. Sredstva za ukupno 2.520 paketa hrane i higijene osigurana su u proračunu Grada Subotice za 2020. godinu. Dodjeli paketa prisustvovao je član Gradskog vijeća zadužen za područje socijalne zaštite i zdravstva, Ilija Đukanović.

 13742_1.jpg

Đukanović je, u tom povodu, izjavio da se svake godine u proračunu grada Subotice opredijele sredstva za pomoć najugroženijim obiteljima u našem gradu.

"Ova aktivnost provodi se u suradnji s Gradskom organizacijom Crvenog križa Subotica i Centrom za socijalni rad grada Subotice. U 2018. i 2019. godini za ovu aktivnost smo bili opredijelili u proračunu 3,1 milijuna dinara, a u ovoj godini četiri milijuna dinara. Ukupno će biti podijeljeno 2.200 paketa hrane i 320 paketa higijene. Pored toga, našim najugroženijim sugrađanima putem Centra za socijalni rad pružamo podršku u vidu novčanih davanja. Riječ je o jednokratnoj pomoći. U proračunu grada ove godine za tu namjenu opredijelili smo 7,5 milijuna dinara, a prethodnih godina izdvajano je po 6,5 milijuna dinara“, istaknuo je Ilija Đukanović.

Uz podsjećanje da je suradnja lokalne samouprave i Crvenog križa jako dobra – kako na dodjeli paketa hrane i higijene socijalno ugroženim obiteljima tako i na provođenju brojnih aktivnosti vezanih za Narodnu kuhinju i borbu protiv pandemije korona virusa – Đukanović je rekao da će subotička lokalna samouprava i sljedeće godine pružiti podršku svim programima koje realizira Gradska organizacija Crvenog krsta Subotica.

Tajnik Gradske organizacije Crvenog križa Subotica, dr. Siniša Trajković, rekao je da se od 14. rujna do 17. liustopada u kalendaru aktivnosti Crvenog križa obilježava „Mjesec solidarnosti“.

„'Mjesec solidarnosti', praktički, završavamo danas i sutra, obilježavanjem Svjetskog dana hrane, odnosno Svjetskog dana siromaštva i već tradicionalno to obilježavamo podjelom paketa socijalno ugroženim sugrađanima. Paketi su osigurani sredstvima grada Subotice, putem postupka Javne nabavke. Dobar dio paketa je već podijeljen u prigradskim mjesnim zajednicama, danas ćemo ovdje početi podjelu našim sugrađanima iz mjesnih zajednica 'Centar I', 'Centar II', 'Centar III' i 'Dudova šuma'“, kazao je Trajković.

13742_2.jpg