Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Prijam za polaznike Likovne radionice „EmArt“

04.11.2020.

Član Gradskog vijeća zadužen za područje obrazovanja i kulture, Miloš Nikolić, primio je danas u Medija-centru u Gradskoj kući osam polaznika Likovne radionice „EmArt“ iz Subotice koji su postigli zapažene rezultate na međunarodnim likovnim natječajima u Japanu i Francuskoj i tom prigodom im uručio osvojene medalje i pokale.

13763_1.jpg

Na 50. međunarodnoj izložbi dječje umjetnosti u Tokiju – za koju je natječaj bio raspisan 2019. godine, a rezultati objavljeni u svibnju 2020. godine – polaznici Likovne radionice „EmArt“ osvojili su šest medalja: dvije zlatne, tri srebrne i jednu brončanu. Zlatnu medalju ministra vanjskih poslova Japana osvojila je Ana Keteles, zlatnu medalju Kiara Csepella, srebrna odličja Kiti Makai, Tiana Sebek Csáki i Aleksa Mrđanov, dok je brončana medalja pripala Ivi Marić.

Na ovogodišnjem 4. međunarodnom bijenalu u Francuskoj, polaznici Likovne radionice „EmArt“ bili su također veoma uspješni. Prvo mjesto i pehar osvojila je Jana Milanović, a treće mjesto i pokal Teodora Resanović.

U ime gradonačelnika Subotice Stevana Bakića i vlastito ime, Miloš Nikolić je poželio dobrodošlicu nagrađenim sudionicima i čestitao im na uspjehu ostvarenom na međunarodnim likovnim natječajima u Japanu i Francuskoj.

Uz podsjećanje da je Likovna radionica „EmArt“, u kojoj su nastali svi nagrađeni likovni radovi, ove godine proslavila svoj 18. rođendan, Nikolić je rekao da su  ovogodišnja prestižna priznanja za naše veoma talentirane sugrađane stigla u pravi čas.

„Na međunarodni likovni natječaj, raspisan u Tokiju, pristiglo je više od 79.000 radova. Kakvoća i talent naših mladih likovnih stvaratelja bio je presudan i oni su tamo zasluženo osvojili dvije zlatne, tri srebrne i jednu brončanu medalju. Današnji prijam je potvrda naše riješenosti da i mladim sugrađanima koji na domaćim ili internacionalnim natjecanjima i natječajima ostvare uspeh želimo pokloniti osobitu pozornost, izraziti zahvalnost i poželjeti im puno uspjeha u daljnjem stvaranju i radu. Grad Subotica će i ubuduće podupirati i ulagati u kulturu i obrazovanje, jer su to dva iznimno značajna područja za napredak našeg društva u cjelini“, naglasio je Miloš Nikolić.

U ime nagrađene djece, njihovih roditelja i vlastito ime na srdačnom prijamu zahvalila se rukovoditeljica Likovne radionice „EmArt”, i učiteljica u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj”, Emilija Grubanov Martinek, ističući da je radosna što se uspjesi nagrađene djece obilježavaju na ovako svečan način, u Gradskoj kući.

„Kao mentorica likovne radionice veoma sam ponosna na svoje polaznike i njihove sadašnje, ali i dosadašnje uspjehe, jer ih je tijekom proteklih 18 godina bilo puno,  iz više od 30 zemalja svijeta. I današnji prijam je dokaz da se trud i ustrajnost vrjednuju i cijene. Velika je to motivacija za naš daljnji rad. Zahvalila bih se gradonačelniku Subotice Stevanu Bakiću i članu Gradskog vijeća Milošu Nikoliću na potpori, kao i na prijamu u Gradskoj kući, u okviru koga su nagrađenoj djeci uručena ova visoka priznanja“, kazala je Emilija Grubanov Martinek.

13763_2.jpg