Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Gradonačelnik Bakić: Sramni napadi na predsjednika

08.11.2020.

U danima kada se Srbija, na čelu s predsjednikom Vučićem, najbolje bori s pandemijom korona virusa, ne samo u regiji, već na širem europskom prostoru, ponovno su se podigli razni propali političari, samozvani analitičari i predstavnici lažne elite, kako bi napadali državu. Ovu smiješnu ali veoma opasnu družinu predvodi tužni klaun naše političke scene, Sergej Trifunović. Dok se predsjednik Vučić bavi ozbiljnim državnim poslovima i brigama za opstanak Srbije u ovom teškom vremenu, dokoni, na svim poljima poraženi Trifunović, upućuje najgore uvrede preko društvenih mreža, gdje jedino još može umišljati vlastitu veličinu. Dužnost je svakog političara i javnog djelatnika u ovoj zemlji osuditi priželjkivanje smrti predsjednika države, kao i besprizorne uvrede na račun Njegove svetosti patrijarha Irineja koje je Trifunović uputio.

13770_1.jpg

On je, kao i ostali predstavnici lažne elite, imao za reći mnogo i o nedavnim izborima za predsjednika SAD. Svi kojima nikada nije bio na srcu interes i boljitak Srbije, zborno su počeli upućivati uvrede predsjedniku vlastite zemlje i likovati zbog izbornog rezultata u stranoj zemlji. Ono što građani Srbije moraju znati jest da se predsjednik Vučić nije dodvoravao niti administraciji Donalda Trumpa, niti Baracka Obame, niti bilo kojoj ranijoj, pa tako neće ni onim osobnostima koje budu na vlasti narednih godina u Sjedinjenim Američkim Državama. Ono što predsjednik Vučić jest radio bilo je i bit će stalno nastojanje da se položaj Srbije popravi u politici jedne od najvećih svjetskih sila. Njegova odgovorna politika uspela je preokrenuti situaciju u bilateralnim odnosima i rezultirala je najpovoljnijim sporazumom koji je Srbija ikada sklopila sa SAD. Sve to predsjednik Vučić postigao je bez ponižavanja Srbije i bez dodvoravanja osobnosti predsjednika Amerike. Nikada nije krio vlastito mišljenje o tome koji izbor građana SAD bi bio bolji za Srbiju, tako da su sve priče o nekakvom „ulizivanju“ potencijalnom novom lideru Amerike Bidenu, zlonamjerna maštarija onih koji polaze od sebe kada razmišljaju o međunarodnim odnosima.

Ponosan sam, kao predstavnik jednog značajnog grada u Srbiji, što imamo predsjednika i čelnika koji se ne povodi za osobnim željama i emocijama, već uvijek gleda interes naše zemlje, istodobno zadržavajući puni integritet i dostojanstvo slobodno izraziti vlastito mišljenje. Zato ga ne mogu pobijediti oni kojima su moral i čast, kako sam predsjednik Vučić kaže, „nepoznate kategorije“, pa im preostaje samo vrijeđati. Pristojna i većinska Srbija nikada neće šutjeti na takve napade i uvijek ćemo dići vlastiti glas protiv onih koji štete našoj zemlji i lažno optužuju našeg predsjednika.

                                                                          Gradonačelnik Subotice
                                                                                 Stevan Bakić