Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Čedomir Božić obišao gospodarstvo u Bikovu

19.11.2020.

Pokrajinski tajnik za poljoprivredu, vodno gospodarstvo i šumarstvo Čedomir Božić obišao je poljoprivredno gospodarstvo obitelji Soković u mjestu Bikovo kod Subotice.

13786_1.jpg

Obitelj Soković bavi se uzgojem svinja i obrađuje oko 12 hektara zemlje za ratarsku proizvodnju stočne hrane, koja zadovoljava potrebe prehrane životinja kroz postrnu sjetvu kukuruza nakon žetve ječma. Ovo poljoprivredno gospodarstvo postiže iznimne rezultate u proizvodnji kvalitetnog koncentrata i kao takvo može biti primjer drugima. U tekućoj godini, resorno tajništvo odobrilo im je sredstva u iznosu od oko 1,2 milijuna za sustav navodnjavanja i za kupnju tehničke opreme radi osiguranja boljih uvjeta za uzgoj svinja.

Prema riječima pokrajinskog tajnika za poljoprivredu Čedomira Božića, ovakva gospodarstva primer su dobre prakse, gdje pored stočarske, imaju i ratarsku proizvodnju. Sredstva su uložena na pravi način, što čini dobar okvir za unaprjeđenje uvjeta i povećanje poljoprivredne proizvodnje, zaključio je Božić i dodao kako će pokrajinsko Tajništvo nastaviti s novim programima i u narednoj godini za potporu za opremanje stočarskih farmi u cilju pružanja pomoći svakom poljoprivredniku.

Dragutin Soković zahvalio je pokrajinskom tajniku na dodijeljenim subvencijama i apelirao na sve poljoprivrednike da se bave projektiranom proizvodnjom, naglasivši kako povećanjem prinosa raste i BDP, a rastom BDP-a i mogućnost za više subvencija.

Srđan Samardžić, član Gradskog vijeća za područje gospodarstva, pohvalio je dosadašnju suradnju dvije razine vlasti i ukazao na važnost ovoga oblika potpore za subotičke poljoprivrednike.

13786_2.jpg