Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Dana 20.11.2020. godine kreće prvi vlak na obnovljenoj željezničkoj pruzi Subotica-Senta

20.11.2020.

Iznimno nam je drago što možemo izvijestiti javnost Subotice o tome kako će danas, nakon godinu i pol dana, ponovno biti pokrenut željeznički promet na dionici dugoj 38,5 km između Subotice i Sente.

13788_1.jpg

Zastupajući interese građana na svim razinama javnih politika i u službi prosperiteta regije, nastojimo postići što više važnih rezultata, a ovaj je svakako jedan od takvih. Željeznički promet na ovom dijelu olakšava i pojednostavljuje putovanje naših građana, a  njegove prednosti moći će koristiti i gospodarstvo.

Ovo je jedna od najvećih investicija u sjevernoj Vojvodini, koja ujedno ima i regionalni značaj, naime povezuje Suboticu preko općine Kanjiže, Sente i Čoke s Kikindom i Zrenjaninom.

Ponovno uspostavljeni putnički promet željeznicom predstavlja olakšanje putovanja za građane ovoga područja, a ova pruga ujedno će poslužiti i gospodarstvu cijele regije. Njen učinak odrazit će se i u tome što će predstavljati jedan od alternativnih pravaca u vrijeme gradnje pruga za velike brzine Novi Sad – Subotica.

Pruga je rekonstruirana polovnim materijalom dobivenim s magistralnih pruga, kao i novim materijalima. Radovima je obuhvaćena, između ostaloga kompletna zamjena šina, pragova i tucanika na ovoj dionici, urađene su pružne oznake,  bankine na prijelazima i obnovljena željeznička stanica u naselju Orom.

Na ovaj način brzina vlakova povećana je na 80 km/sat, na putničkom i 60 km /sat u teretnom željezničkom prometu, a nosivost pruge na 22,5 tona po osovini. Vrijednost radova iznosi oko 15,36 milijuna Eura.

Pruga Subotica – Senta izgrađena je 1889. godine, a posljednji put remont je napravljen dvadesetih godina prošlog stoljeća, iz čega slijedi da se nije obnavljala skoro punih stotinu godina.  Posljedica toga je loše stanje željezničke infrastrukture na ovoj pruzi, radi čega je brzina vlakova bila svega 10-30 kilometara na sat, a nosivost pruge samo 16 tona po osovini.

Investiciju je financiralo Ministarstvo Graditeljstva, prometa i infrastrukture, a investitor je „Infrastruktura željeznice Srbije „a.d.

                                                                   dr. sc. Bálint Pásztor
                                                     predsjednik Skupštine grada Subotice

13788_2.jpg