Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Vlada Mađarske donirala 8000 zaštitnih maski zaposlenima u subotičkoj lokalnoj samoupravi

23.11.2020.

Na intervenciju dr.sc. Bálinta Pásztora, predsjednika Skupštine grada, Vlada Mađarske osigurala je 8000 zaštitnih maski lokalnoj samoupravi Grada Subotice, a koja je isporučena posredstvom humanitarne organizacije Subotičke biskupije „Caritas“.

13794_1.jpg

Kao što je poznato, sve službe lokalne samouprave rade po redovitom radnom vremenu i zaposleni na svom radnom mjestu izvršavaju svoje radne zadatke, a sve u cilju nesmetanog funkcioniranja uprave i ažurnog udovoljavanja potrebama građana.

Međutim, situacija izazvana pandemijom u cijeloj državi iziskuje uvođenje niza zaštitnih mjera i striktno poštivanje istih,  a bez kojih bi se stanje sa sigurnošću pogoršalo te bi posljedice bile nesagledive.

Jedna od takvih mjera jeste i nošenje maski u zatvorenom prostoru, pa tako i na radnom mjestu, što je preduvjet u međusobnom poslovanju i tijekom rada sa strankama.  

Odgovornost prema sebi i prema drugima u ovoj izvanrednoj zdravstvenoj situaciji je velika, radi toga ovim putem zahvaljujemo Vladi Mađarske koja nam je izašla u susret i na ovaj način doprinijela nesmetanom radu lokalnih tijela.

Kako smo o tome ranije informirali građane, dr.sc. Bálint Pásztor, predsjednik gradske skupštine mjeseca listopada ove godine primio je predstavnike humanitarne organizacije „Caritas“ kojom prigodom je bilo riječi  o nastavku dobre suradnje i pružanju potpore.

Danas su ta suradnja i potpora od strane „Caritas“-a realizirane isporukom donacije, koju su predstavnicima grada predali u 12.00 sati. Ova akcija lijep je primjer uzajamne suradnje kada civilna organizacija pruža potporu tijelima vlasti, u ovom slučaju lokalnoj samoupravi.

 13794_2.jpg

                                                                               Služba za skupštinske poslove