Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Zaključak Gradskog stožera za izvanredne situacije

26.11.2020.

Stožer za izvanredne situacije Grada Subotice je na 19. izvanrednoj sjednici održanoj danas donio Zaključak kojim se predlaže gradonačelniku Subotice da proglasi izvanrednu situaciju na području grada Subotice.

13798_1.jpg

Stožer za izvanredne situacije na temelju procjene rizika i očekivanog daljnjeg razvitka nepovoljne situacije na području ugroženom opasnošću izazvanom širenjem epidemije zarazne bolesti COVID 19 predlaže gradonačelniku Grada Subotice proglasiti izvanrednu situaciju na cijelom području grada Subotice radi daljnjeg provođenja preventivnih mjera zaštite sigurnosti i zaštite života i zdravlja stanovništva.

Na temelju dostavljenog izvješća Zavoda za javno zdravlje Subotica i zbog naglog povećanja broja zaraženih, kao i zbog izrazito nepovoljne epidemiološke situacije na području grada Subotice, predlaže se gradonačelniku grada Subotice proglasiti izvanrednu situaciju.

Stožer će redovito informirati i obavještavati stanovništvo i javnost o svim bitnim činjenicama od značaja za zaštitu i spašavanje, kao i o prestanku opasnosti zbog koje je izvanredna situacija proglašena.

Zaključak je donesen na temelju članka 43. stav 1. točka 7. Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju izvanrednim situacijama („Službeni glasnik RS“, broj 87/2018) članka 10. Uredbe o sastavu, načinu i organizaciji rada stožera za izvanredne situacije („Službeni glasnik RS“, broj 27/2020).