Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Gradonačelnik Stevan Bakić: Sankcionirati pozive na nasilje

26.11.2020.

Samo nekoliko dana nakon što je naša javnost saznala da su kriminalni klanovi pripremali atentat na predsjednika Aleksandra Vučića, oglašava se i političko krilo takvih zločinačkih ambicija, oličeno u Srđanu Nogu. Njegova poruka da će predsjednik i njegovi najbliži dočekati „tragični kraj“ je vrhunac neprekidne kampanje pozivanja na nasilje i crtanja mete čestitoj obitelji Vučić.

13800_1.jpg

U proteklom razdoblju sam nekoliko puta reagirao u javnosti i skretao pozornost sugrađana na ove neprihvatljive poruke mržnje, koje stižu iz prilično marginalnih, ali opasnih političkih krugova u Srbiji. Opasnih jer su stavljeni u službu ozbiljnih neprijateljskih interesa, čiji su financijske i političke kapacitete za napad na našu zemlju, gotovo neiscrpni.

Vrijeme je za odlučnu akciju države. U sklopu borbe s kriminalom i korupcijom mora se stati na put i političkim sponzorima, huškačima na nasilje, koji napadaju ustavni poredak zemlje. Ne smije se podcijeniti ozbiljnost ovakvih prijetnji, niti značaj njihove sinkroniziranosti. Pozivam tijela zakona i reda istražiti sve ovakve opasne izjave i one koji su ih izrekli sankcionirati, sukladno zakonu. Što to Nogo zna i u ime koga izgovara najgnusnije prijetnje? To je pitanje na koje mora odgovoriti državi Srbiji.

                                                                             Gradonačelnik Subotice
                                                                                   Stevan Bakić