Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Gradonačelnik Stevan Bakić: Apeliram na sve sugrađane da se ponašamo odgovornije nego ikada

27.11.2020.

Na bolničkom liječenju u Covid dijelu Opće bolnice Subotica trenutačno je hospitalizirano 101 pacijent, u Covid jedinici intenzivnog liječenja 14 pacijenta nalazi se na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a od posljedica koronavirusa u posljednja 24 sata preminulo je četvero ljudi. Gradonačelnik Stevan Bakić, tim povodom u ime Grada Subotice i svoje osobno ime izražava najiskreniju sućut obiteljima preminulih i još jednom apelira na sve građane Subotice da budu odgovorni i poštuju preporučene epidemiološke mjere.

13806_1.jpg

„Za naš grad i za mene osobno, bila je ovo do sada najteža noć. Na našu veliku žalost umrlo je četvero naših sugrađana. Molim sve građane Subotice da shvate ozbiljnost epidemiološke situacije u kojoj se trenutačno nalazimo, da se ponašamo odgovornije nego ikada i da poštujemo preporučene preventivne mjere, jer se samo na taj način možemo izboriti s virusom COVID-19. Moramo poštivati preporučenu fizičku razdaljinu, izbjegavati zadržavanja i okupljanja na javnim mjestima u zatvorenom i otvorenom prostoru i nositi zaštitne maske. Apeliram posebno na mlađe ljude, ali i na njihove roditelje, da se suzdrže od organiziranja žurki, rođendana i drugih proslava. Molim sugrađane koji su pozitivni na koronavirus, a slobodno se kreću gradom, da više ne krše mjeru samoizolacije, a osobe koje su bile u kontaktu s potvrđenim slučajevima, da ostanu u samoizolaciji 14 dana od posljednjeg kontakta. Moja je obveza kao čovjeka i kao gradonačelnika, upozoriti građane Subotice kako će nadležne inspekcijske službe kažnjavati sve one koji se ne budu strogo pridržavali preporučenih epidemioloških mjera“, naglasio je Stevan Bakić.

Gradonačelnik Bakić zahvaljuje svim građanima Subotice koji se ponašaju odgovorno i sukladno mjerama i preporukama Republičkog kriznog stožera i Gradskog stožera za izvanredne situacije, kao i liječnicima, medicinskom i nemedicinskom osoblju koji tijekom pandemije koronavirusa svakodnevno riskiraju živote i bore se za sve nas.

                                                                                         Kabinet gradonačelnika