Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Realiziran projekt „Nabava opreme za video-nadzor na prometnicama grada Subotice“

30.11.2020.

U Subotici je 23. studenog 2020. godine pušten u rad sustav video-nadzora na dvije lokacije: na raskrižju ulica Maksima Gorkog i Braće Radić i raskrižju ulica Maksima Gorkog i Strossmayerove. Za ovu investiciju, realiziranu u okviru projekta „Nabava opreme za video-nadzor na prometnicama grada Subotice“ iz gradskog proračuna je osigurano 9,3 milijuna dinara, s PDV-om.

13807_1.jpg

Video-nadzor – s mjerilima SELSmartCam 4 – instaliran je s ciljem da se i u Subotici, kao jedinici lokalne samouprave, uspostavi centralizacija i automatizacija cjelokupnog procesa obrade, dokumentiranja i slanja poziva poštom prometnih prekršaja prikupljenih uporabom sustava za prepoznavanje registarskih pločica i automatsku detekciju prometnih prekršaja motornih vozila (ANPR sustav) u Republici Srbiji.

Radarska jedinica daje podatak u praćenoj zoni nadzora. U slučaju prolaska kroz crveno svjetlo kontroliranog vozila, ambijentalna kamera automatski snima kontrolirano vozilo. ANPR kamera snima fotografije, koje se koriste za automatsko prepoznavanje registarskih oznaka vozila u svim vremenskim uvjetima.

Grad Subotica i Policijska uprava Subotica su početkom svibnja ove godine potpisali Ugovor o poslovno-tehničkoj suradnji koji se odnosi na izgradnju, uporabu i održavanje sustava za automatsko prepoznavanje registarskih pločica motornih vozila i detekciju prometnih prekršaja.

Nakon provedenog otvorenog postupka javne nabave, sredinom mjeseca rujna 2020. godine potpisan je ugovor između Grada Subotice, kao naručitelja, i „Telegroup“ doo Beograd, kao dobavljača sa skupinom ponuđača „Teamenergo“ doo Beograd, DOO „Selma“ Subotica i „ALL control“ doo Beograd, u vrijednosti od 9,3 milijuna dinara, s PDV-om.

Zaključak o primopredaji dobra – opreme za video nadzor na prometnicama grada Subotice, s ’Telegroup’ doo Beograd sačinjen je 13. studenog 2020. godine, na temelju Zapisnika Povjerenstva za obavljanje kontrole kakvoće i tehničkog prijema sustava video nadzora od MUP Sektora za analitiku, telekomunikacijske i informacijske tehnologije, nakon čega je sustav pušten u rad 23. studenog 2020. godine.

Postavljanje video-nadzora na raskrižjima ulica Maksima Gorkog i Braće Radić i Maksima Gorkog i Strossmayerove, oslanja se na koncem prošle godine realizirani projekt „Rekonstrukcija i dogradnja kolnika u ulici Maksima Gorkog, od raskrižja s ulicom Braće Radić do raskrižja s ulicom Matije Gubeca u Subotici s izgradnjom sustava video-nadzora (I faza)“.

                                                                            Tajništvo za komunalne poslove,
                                                                                     energetiku i promet