Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Održana četvrta sjednica Skupštine grada Subotice

03.12.2020.

Na četvrtoj sjednici Skupštine grada Subotice, održanoj u Velikoj vijećnici Gradske kuće,  doneseno  je Rješenje o donošenju Programa zaštite, uređenja i korištenja poljoprivrednog zemljišta na području grada Subotice u 2020. godini, Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Turističke organizacije grada Subotice i Rješenje o davanju suglasnosti na Drugu izmjenu Programa poslovanja Fondacije za pomoć pri liječenju teško oboljele djece i mladeži s financijskim pokazateljima za 2020. godinu. Među osam točaka dnevnog reda, koliko je na današnjoj sjednici ukupno usvojeno, vijećnici su donijeli i Rješenje o davanju suglasnosti na Prvu izmjenu Programa poslovanja Fonda „Dr. Rehák László“, Rješenje o imenovanju direktora ustanove Zoološki vrt Palić i Rješenje o razrješenju i imenovanju predstavnika Grada Subotice u Skupštinu Društva s ograničenom odgovornošću „Poslovni inkubator“.

13814_1.jpg

Usvojeni Program zaštite, uređenja i korištenja poljoprivrednog zemljišta na području grada Subotice u 2020. godini, koji Skupština grada donosi po prethodno pribavljenom mišljenju povjerenstva koje formira gradonačelnik i uz suglasnost Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, sastoji se iz tri dijela, a to su: opće odredbe, uvjeti zaštite na prostoru zaštićenih prirodnih dobara i zaštita poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Srbije kao i plan korištenja poljoprivrednog zemljišta s programom radova.

Trenutačno stanje zaštite i uređenja zahtijeva znatno veći broj, opsežnije mjere i radove od predloženih. Međutim, limitirani iznos sredstava koji se očekuju za ove namjene bio je razlog za utvđivanje prioriteta – izgradnja i održavanje kanala za odvodnju, edukacija, protugradne mjere, navodnjavanje i poboljšanje kvalitete obradivog poljoprivrednog zemljišta. Sredstva za ove namjene osigurat će se od naknade za davanje u najam zemljišta u državnom vlasništvu (Gradu pripada 40 posto ostvarenih sredstava) i od naknade za promjenu namjene obradivog poljoprivrednog zemljišta, gdje Gradu također, pripada 40 posto ostvarenih sredstava. Očekivana sredstva od naknade za promjenu namjene obradivog poljoprivrednog zemljišta su 1.000.000 dinara, planirana sredstva od najma poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu po programu 2020. godine iznose 62.377.000 dinara, odnosno ukupno 63.377.000 dinara.

Odlukom o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Turističke organizacije grada Subotica izvršeno je usuglašavanje Odluke o osnivanju Turističke organizacije grada Subotica sa Zakonom o turizmu („Sl. glasnik RS“, br. 17/19) s predviđenim izmjenama glede  obavljanja djelatnosti u području turizma, obavljanjanja poslova upravnog odbora i i nadležnosti nadzornog odbora.

Za direktora ustanove Zoološki vrt Palić imenovan je Petar Savić, diplomirani ekonomist, koji je i u prethodnom mandatu bio direktor Zoološkog vrta, a umjesto Daniela Gyivánovitya, koji je podnio ostavku zbog toga što je postao narodni zastupnik u Skupštini Republike Srbije, za predstavnika Grada Subotice u Skupštini DOO „Poslovni inkubator“ imenovan je Petar Zvekan.

Vijećnici su donijeli i Rješenje o imenovanju članova i zamjenika članova Gradskog Vijeća roditelja Grada Subotice i Rjješenje o razrešenju i imenovanju članova Školskog odbora Ekonomske srednje škole „Bosa Milićević“.

13814_2.jpg